Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Epikure - krůta

Platnost od 7.5.2014 do 3.6.2014


Epikure - krůta - strana 18










     

Epikure - krůta - strana 18

Ryby FILETOVÁNÍ KROK ZA KROKEM Filetování platýse vyžaduje jistou dávku zručnosti, rozhodně je to však výzva, kterou stojí za to podstoupit. Výsledkem jsou čtyři filety lahodného masa připravené k rozličným kulinářským úpravám. Nůž umístíme na kraj hlavové části nad očima (1) a vedeme řez podél hlavy a středem těla až k ocasu. Jemným řezem směrem k ploutvi poté uvolníme horní filet – nůž opatrně vedeme pod masem a současně nad kostí (2–4). Stejným způsobem odřízneme maso na druhé straně a uvolníme druhý filet (5). Rybu otočíme (6), rozřízneme od hlavy k ocasu (7) a řezem vedeným nad kostí a  směrem k  ploutvi uvolníme třetí filet (8). Stejným způsobem postupujeme i u posledního filetu (9, 10). Nakonec z filetů odstraníme kůži (11) a odkrojíme zbytky ploutví. Filety jsou připraveny ke zpracování (12). 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 18 cE1411_16_19.indd 18 EPIKURE 23.4.14 14:54