Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Epikure - krůta

Platnost od 7.5.2014 do 3.6.2014


Epikure - krůta - strana 7










     

Epikure - krůta - strana 7

Jakými kontrolami vaše krůty procházejí? TZ: Vzhledem k  20 letům práce v  oboru patříme mezi největší odborníky na chov krůt v  republice a  předcházíme všemu, co by mohlo jejich zdravotní stav ohrozit. Naše farmy mají vlastního veterináře a podléháme i kontrolám veterinářů státních. Pravidelně děláme rozbory krmení, vody a stěry z prostředí. Navíc každý rok absolvujeme několik auditů, které zaručují, že je na farmě vše v pořádku a naše maso splňuje nejpřísnější požadavky na kvalitu. Zvířata chováme sami pro sebe, a podle toho k nim také přistupujeme. Kolik let dodáváte krůtí maso do MAKRO? TZ: MAKRO je jediný velkoobchod, který zásobujeme nepřetržitě od roku 2006. Nesmírně si ceníme vysoké profesionality, zájmu o  problematiku, lidského přístupu a férové hry jeho zaměstnanců. Máte nějakou radu pro spotřebitele? VB: Chtějí-li si opravdu pochutnat, doporučuji dávat přednost chlazenému masu před mraženým a  nakupovat od osvědčených dodavatelů – prostě držet se své značky! A pokud chcete recept, nejraději mám pomalu a při nízké teplotě pečené stehno nadivoko s bobkovým listem a slaninou, doplněné fazolovými lusky s česnekem a čerstvým chlebem. To je opravdová lahůdka! Více na www.krocan.cz ZÁVITKY S CHŘESTEM 4 PORCE 8 krůtích řízků 100 g slaniny 500 g zeleného a bílého chřestu 40 g másla 1 šalotka 100 ml smetany 40 g telecího demi-glace (vlastní výroba) pažitka, snítka rozmarýnu sůl pepř muškátový oříšek Maso naklepeme, ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem a  poklademe na ně slaninu. Očištěný chřest krátce povaříme ve slané vodě a  větší část zabalíme do připravených plátků masa. Závitky zprudka opečeme na pánvi a  poté je přibližně 12  minut pečeme v  troubě předehřáté na 150 °C. Šalotku a zbylý chřest nakrájíme na menší kousky, opečeme na másle, zalijeme smetanou a necháme na mírném plameni krátce povařit. Dochutíme solí a pepřem a podáváme společně s masem. Do výpeku zbylého po pečení rolády přidáme telecí demi-glace, osolíme, krátce povaříme a nádobu odstavíme z příkonu tepla. Do šťávy metličkou postupně vmícháme kostičky studeného másla. Tím ji zjemníme a zároveň zahustíme. Posypeme nakrájenou pažitkou a ozdobíme rozmarýnem. Krůtí stehenní řízek s kůží • původ: Česká republika • vakuově baleno • cena za 1 kg 109,00 125, 35* Krůtí spodní stehno s kostí a kůží • původ: Česká republika • vakuově baleno • cena za 1 kg 65,00 74, archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH 75* Kompletní nabídka na www.makro.cz/sortiment v kategorii Drůbež 7 cE1411_02_07.indd 7 23.4.14 16:07