Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 7.5.2014 do 20.5.2014


Čerstvé potraviny - strana 15










     

Čerstvé potraviny - strana 15

Šlehaný tvaroh s jahodami, medem a ořechy Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Název položky Tvaroh: Tvaroh tučný Horeca Select Jogurt 10 % Vanilkový lusk Aro Cukr krupice Pasterované žloutky Doplňky: Jahody čerstvé Vlašské ořechy, jádra Med luční Horeca Select Máta čerstvá 750 g 250 g 0,5 g 100 g 80 g 41,25 Kč 9,58 Kč 1,00 Kč 1,89 Kč 14,82 Kč 750 g 200 g 200 g 40 g 44,93 Kč 63,96 Kč 24,38 Kč 11,20 Kč Cena za jednu porci** : 21,30 Kč Obtížnost: Pracovní postup: 20 min Tipy kuchaře: 1. Máme-li tvaroh v kostkách, nemusíme ho nechat okapat. Petr P t Stádník Stád ík šéfkuchař MAKRO/METRO 32,9037,84* cF1411_01-16.indd 15 Jogurt bílý smetanový 10 % bal.: 3 kg cena za 1 kg 55,0063,25* Tvaroh tučný bal.: 5 kg cena za 1 kg 149,90172,39* Máta zelená původ: Itálie bal.: karton 250 g cena za 250 g archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. • Příprava tvarohu (cca 6 hodin): Tvaroh vyjmeme z obalu do děrované nádoby s plátýnkem a necháme ho, nejlépe přes noc, vykapat. • Příprava jahod (cca 5 minut): Jahody vložíme do děrované gastronádoby, osprchujeme je studenou vodou a necháme okapat. Malým nožem odkrajujeme zelené části a překrajujeme je na čtvrtiny. • Příprava šlehaného tvarohu (cca 6 minut): Do misky vložíme tvaroh, jogurt, cukr, žloutky, zrnka čerstvé vanilky a metlou vše vyšleháme do jemné konzistence. Ochucený tvaroh si připravíme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou. • Příprava doplňků (cca 5 minut): Jádra vlašských ořechů přebereme a překrájíme na větší kusy. Čerstvou mátu omyjeme, osušíme a vložíme do misky s mokrým kuchyňským papírem, aby nám nezvadla. • Servírování: Do vyleštěné sklenice nejdříve lžící vložíme med, na něj cukrářským sáčkem střídavě aranžujeme tvaroh a jádra ořechů. Na tvaroh naaranžujeme čerstvé jahody opět proložené ořechy. Dezert doplníme lístky čerstvé máty. 15 23.4.14 12:11