Aktuálníletáky.cz   

Asko nábytek - aktuální leták Asko nábytku : Katalog kuchyní Asko 2014

Platnost od 12.5.2014 do 31.12.2014


Katalog kuchyní Asko 2014 - strana 3










     

Katalog kuchyní Asko 2014 - strana 3

PRACOVNÍ ZÓNY V KUCHYNI PRACOVNÍ TROJÚHELNÍK V kuchyni ho tvoří tři pracoviště, která jsou vzájemně propojena hlavními činnostmi. Bez nichž se neobejde žádná kuchyně. ZÓNA ODKLÁDACÍ ZÓNA MYCÍ ZÓNA MYCÍ ZÓNA ODKLÁDACÍ ZÓNA PRACOVNÍ ZÓNA SKLADOVACÍ ZÓNA VAŘENÍ ZÓNA VAŘENÍ Rozlišujeme 6 základních dispozičních řešení kuchyně, které v souladu s pracovním trojúhelníkem tvoří tu správnou a praktickou kuchyň. 2 ZÓNA SKLADOVACÍ V této zóně se odkládá nespočetné množství potřebného nádobí, kuchyňského nářadí, skla, porcelánu a malých elektrospotřebičů. Rozumně a přehledně zorganizovaný prostor pro odkládání je velice důležitý. Centrum této zóny je dřez, ve kterém se umývají potraviny před samotnou přípravou pokrmů. Čistí se tu pomůcky pro vaření a myje se zde nádobí. Součástí může být myčka nádobí a drtič odpadu. Součástí této zóny je varná plocha, elektrická trouba /sporák/, odsavač par, popřípadě mikrovlnka. To znamená, že slouží k samotné tepelné úpravě pokrmů (vaření, smažení, pečení a ohřívání). Je to zóna, ve které se uskladňují čerstvé, chlazené, mražené a trvanlivé potraviny. Proto je v ní umístěna chladnička, mraznička, potravinová skříň nebo menší výsuvné systémy sloužící k uchování potravin. 1. ROVNÁ (LINEÁRNÍ) 4. ROHOVÁ (TVAR „U“) - je vhodná pro menší domácnosti, vybavená nejnutnějším úložným prostorem - pro používání jedné nebo dvou osob najednou - je dobré zakomponovat vestavné spotřebiče a využít veškerý dostupný prostor a zvětšit tak pracovní plochu - nabízí maximum úložného prostoru a pracovní plochy - je vhodná i pro rozdělení velkého prostoru na pracovní a jídelní část - pracovní plochy je nutné umístit od sebe v dostatečné vzdálenosti 2. PARALELNÍ (DVOJSTRANNÁ) 5. OSTRŮVKOVÁ - dvě sestavy naproti sobě poskytují nejlepší využití prostoru, vyhovuje průchodným kuchyním v ne velmi širokých prostorech - rozměr komunikačního prostoru mezi spodními skříňkami by měl být minimálně 1,2 metru - vhodná jen do větších prostorů - ostrov vytváří oddělené pracovní plochy, které je možné využít na uložení nádobí, na vaření a umývání - musí být dostupná ze všech stran, dobře navržený ostrůvek zabraňuje zbytečnému obcházení dokola 3. ROHOVÁ (TVAR „L“) 6. POLOOSTRŮVKOVÁ (TVAR „G“) - velmi vhodná do středně velkých domácností, umožňuje lehký dosah od pracovní plochy na obě strany - dobře funguje s obývacím prostorem začleněným do stejné místnosti - je to další způsob jak je možné vytvořit celistvou pracovní plochu ve velké kuchyni - prodloužení pracovní desky získáme jídelní pult nebo místo pro jednu z hlavních činností - opticky předěluje prostor na pracovní a obývací 3D vizualizace zdarma. Garance nejnižší ceny. 3