Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 21.5.2014 do 3.6.2014


Čerstvé potraviny - strana 14










     

Čerstvé potraviny - strana 14

Uzený úhoř s ředkvičkovým salátem a mandlovým pyré Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) 500 g 399,50 Kč Cena za jednu porci** : 500 g 174,88 Kč 300 g 10 g 50 g 3,87 Kč 0,04 Kč 5,70 Kč 500 g 30 g 30 g 40 g 0,5 g 13,75 Kč 1,65 Kč 0,57 Kč 5,04 Kč 0,01 Kč 100 g 100 g 20 g 150 g 0,2 g 20 g 30 g 13,20 Kč 2,75 Kč 1,10 Kč 2,38 Kč 0,01 Kč 0,38 Kč 3,78 Kč 5g 5g 2g 30 g 16,65 Kč 1,49 Kč 0,60 Kč 10,49 Kč 65,78 Kč Tipy kuchaře: 1. Čerstvě oloupané mandle se nám lépe uvaří a pyré je pak pěkně hladké. Petr P t Stádník Stád ík šéfkuchař MAKRO/METRO Obtížnost: Pracovní postup: 60 min • Příprava pyré (cca 60 minut): Nejdříve si spaříme a oloupeme mandle. Do kastrůlku s vroucí vodou vložíme mandle a krátce povaříme. Následně je vyjmeme podběrákem a vložíme do nádoby se studenou vodou. Z každé mandle ručně sloupneme slupku. Oloupané mandle zalijeme mlékem a vaříme doměkka. Měkké mandle vymixujeme tyčovým mixérem do hladké konzistence. Pyré ochutíme solí, zjemníme máslem a poté propasírujeme přes jemný cedník. • Příprava ředkviček (cca 20 minut): Očištěné ředkvičky rozdělíme na 3 části. Třetinu rozkrájíme na čtvrtiny, druhou třetinu nakrájíme na pravidelná kolečka a třetí třetinu nakrájíme na malé kostičky o velikosti 5 mm. Všechny ředkvičky ochutíme solí, cukrem, vinným octem a necháme chvíli marinovat – asi 10 minut. • Příprava úhoře (cca 10 minut): Uzeného úhoře opatrně rozkrojíme podél páteře a odstraníme z něj kůži. Následně vyjmeme páteř a maso krájíme na pravidelné tvary o váze 30 g. • Příprava dekorace (cca 20 minut): Chléb Tramezzino, omytá zelená jablka i ředkvičky nakrájíme na pravidelné kostičky o velikosti 5 mm. Tramezzino následně opečeme v troubě dozlatova. Kostičky jablek a ředkviček ochutíme olivovým olejem, vinným octem, solí a cukrem. Po krátkém marinování je necháme v cedníku okapat a poté je servírujeme. • Servírování: Středem talíře vodorovně vytvarujeme slzu z mandlového pyré, ke kterému přiložíme nakrájeného uzeného úhoře a kolečka ochucených ředkviček. Nad ní, taktéž vodorovně, střídavě vyskládáme do 2 linek opečené kostičky chleba Tramezzino, kostičky zeleného jablka a ředkviček. Pokrm doplníme na čtvrtky nakrájenými marinovanými ředkvičkami, jedlými květy, výhonky vojtěšky a shiso bylinkami. Jednotlivé komponenty ještě pokapeme kvalitním olivovým olejem. archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH ZBOŽÍ NA OBJEDNÁVKU 00 799, 918,85* Uzený úhoř 14 cF1412_01-16.indd 14 vakuově baleno cena za 1 kg 50 5, 6,33* Ředkvičky červené bal.: karton 20 svazků cena za 1 svazek při koupi kartonu Mandle jádra 139,90160,89* blanšírovaná bal.: sáček 500 g cena za 500 g 6.5.14 15:42 archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Uzený úhoř s kůží Mandlové pyré: Mandle neloupané Voda (na spařování mandlí) Mléko 1,5 % Sůl kamenná Máslo 82 % Ředkvičkový salát: Ředkvičky Ocet vinný, bílý Aro Cukr krupice Olej olivový extra panenský Sůl kamenná Dekorace: Chléb Tramezzino Ředkvičky Ocet vinný, bílý Zelené jablko Sůl kamenná Aro Cukr krupice Olej olivový extra panenský Doplňky: Jedlé květy Výhonky vojtěšky Shiso bylinky Mandle ilustrativní. Ověřte si prosím archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny y uvedené v kalkulaci jsou j p sím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých pro jednotlivých ý surovin. Název položky