Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 4.6.2014 do 17.6.2014


Čerstvé potraviny - strana 14










     

Čerstvé potraviny - strana 14

Grilovaný hovězí tomahawk s domácími hranolkami a celerovou remuládou Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Cena za jednu porci** : 3250 g 100 g 2g 2g 2 011,75 Kč 12,60 Kč 0,70 Kč 1,00 Kč 1000 g 500 g 5g 200 g 100 g 50 g 0,5 g 21,90 Kč 33,17 Kč 0,02 Kč 7,66 Kč 4,70 Kč 2,00 Kč 0,22 Kč 1500 g 500 g 1g 19,35 Kč 15,45 Kč 0,50 Kč 20 g 30 g 50 g 30 g 30 g 50 g 6,38 Kč 2,59 Kč 3,32 Kč 3,60 Kč 6,30 Kč 6,30 Kč Obtížnost: 80 min Pracovní postup: 215,95 Kč Tipy kuchaře: 1. Nakrájené hranolky proplachujeme, aby se z nich odplavil škrob a při smažení se nám neslepily. 2. Hranolky můžeme upravovat i pečením, mírně nastříkané olejem. 3. Maso tomahawk se upravuje vždy pro 2 osoby. Váha jednoho kusu masa se pohybuje od 1,30–1,80 kg. • Příprava remulády (cca 20 minut): Očištěný, omytý bulvový celer nakrájíme na jemné nudličky asi 5 cm dlouhé a 2 mm silné. Řapíkatý celer omyjeme, oloupeme a nakrájíme na příčné tenké plátky. V misce si smícháme jogurt s majonézou, ochutíme solí, bílým pepřem, citronovou šťávou a do remulády vložíme nakrájenou zeleninu. Vše zlehka promícháme a necháme v chladničce odležet. Před servírováním remuládu ochutnáme a dle potřeby dochutíme. • Předpříprava masa (cca 30 minut): Maso vyjmeme z vákua, otřeme papírovou utěrkou, přeložíme na gastronádobu vyloženou kuchyňskou utěrkou a necháme tzv. vydýchat. • Příprava masa (cca 40 minut): Nejdříve si grilovací desku zahřejeme na 240 °C. Maso jemně potřeme olivovým olejem. Jakmile je grilovací deska nahřátá, pomocí kuchyňské papírové utěrky ji potřeme olejem. Maso přiložíme na desku a opékáme ho ze všech stran. Poté maso přeložíme do gastronádoby a pečeme ho v troubě nebo konvektomatu na 220 °C asi 10 minut. Maso pečeme na stupeň propečenosti „medium rare“. Dotykem prstu nebo teploměrem si zkontrolujeme, zda je maso správně pečené. Poté maso přeložíme na čistou gastronádobu a necháme ho asi 20 minut odležet při teplotě 60 °C, aby se dobře zatáhlo a při krájení z masa nevytékala šťáva. Mezitím si připravíme bramborové hranolky. • Příprava bramborových hranolek (cca 25 minut): Brambory omyjeme a nakrájíme na pravidelné hranolky o průměru 1 cm (se slupkou). Poté je propláchneme studenou vodou a důkladně osušíme. Vkládáme je do fritézy nebo do kastrůlku s olejem zahřátým na 165 °C. Nejdříve si je předsmažíme doměkka a před servírováním je dosmažíme dozlatova. Smažené hranolky necháme okapat v košíku fritézy nebo na cedníku. Při servírování je mírně osolíme. • Příprava salátku (cca 5 minut): Lístky salátků omyjeme ve studené vodě, vyjmeme a na cedníku nebo v odstředivce na saláty je necháme okapat. Při servírování je pokapeme kvalitním olivovým olejem. • Servírování: Na servírovací prkénko položíme opečené maso, nad ním v misce servírujeme celerovou remuládu, vlevo pod maso naaranžujeme horké, čerstvě usmažené hranolky ochucené solí. Pokrm doplníme lístky salátků pokapané olivovým olejem. archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH DO VYPRODÁNÍ ZÁSOB 649,00746,35* 14 cF1413_01-16.indd 14 Tomahawk původ: Austrálie vakuově baleno cena za 1 kg 59,9068,89* Polníček původ: Itálie bal.: karton 250 g cena za 250 g 21,9025,19* Celer bulvový původ: Nizozemsko bal.: síť 5 kg cena za 1 kg 21.5.14 16:07 archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Maso: Hovězí tomahawk Olej olivový extra panenský Horeca Select Pepř černý, celý Sůl Fleur de Sel Remuláda: Celer bulva Celer řapíkatý Sůl kamenná Horeca Select Jogurt 10 % Horeca Select Majonéza Citron (na šťávu) Horeca Select Pepř bílý, mletý Domácí hranolky: Horeca Select Brambory, varný typ B Olej slunečnicový na smažení Sůl Fleur de Sel Salátek: Lístky červené řepy Frisée salát – bělený Lístky řapíkatého celeru Radicchio Polníček Olej olivový extra panenský ilustrativní. Ověřte si prosím archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny y uvedené v kalkulaci jsou j p sím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých pro jednotlivých ý surovin. Název položky