Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 4.6.2014 do 17.6.2014


Čerstvé potraviny - strana 15










     

Čerstvé potraviny - strana 15

Salát se smaženými cuketovými květy Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) 600 g 275,40 Kč Cuketové květy Náplň do květů: Ricotta Horeca Select Petržel listová Sůl kamenná Salát: Horeca Select Salát Misticanza Emulze na salát: Olej olivový extra panenský Ocet vinný, bílý Sůl kamenná Rajčata Cibule červená Petržel listová Píniové oříšky Aro Cukr krupice Těstíčko: Mouka hladká Vejce Voda perlivá Led Olej na smažení Doplněk: Citron Cuketa zelená 600 g 20 g 3g 37,98 Kč 4,38 Kč 0,01 Kč 400 g 131,80 Kč 300 g 100 g 5g 150 g 50 g 20 g 5g 10 g 37,79 Kč 2,69 Kč 0,02 Kč 3,28 Kč 0,90 Kč 4,38 Kč 3,74 Kč 0,19 Kč 150 g 50 g 5g 300 g 350 g 1,65 Kč 2,15 Kč 0,01 Kč 4,47 Kč 12,25 Kč 300 g 300 g 11,97 Kč 7,77 Kč archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Cena za jednu porci** : Obtížnost: Pracovní postup: 54,28 Kč Tipy kuchaře: Petr P t Stádník Stád ík šéfkuchař MAKRO/METRO 45,9052,79* cF1413_01-16.indd 15 1. Abychom měli těstíčko pěkně nasuflované, musí být hodně ledové. 2. Používáme-li květy i s malým plodem cukety, obalujeme pouze květ. Cuketku ogrilujeme a nakrájíme na kolečka. Květy cukety původ: Itálie bal.: tácek 100 g cena za 100 g 45 min • Příprava náplně do květů (cca 5 minut): Otrhané lístky petržele opláchneme ve studené vodě, osušíme a nakrájíme je na jemné nudličky. V misce krátce promícháme ricottu s nudličkami petržele a ochutíme ji solí. • Příprava těstíčka (cca 10 minut): V misce rozšleháme vejce se solí, přisypeme hladkou mouku a vymícháme husté těstíčko, do kterého zašleháme studenou perlivou vodu s ledem. Těstíčko musí být lehce tekoucí, aby ho na květech zůstala jen tenká vrstva. • Příprava emulze (cca 30 minut): Nejdříve si spaříme rajčata a oloupeme je. Do vroucí vody na pár vteřin vložíme na špičce nakrojená rajčata a poté je přeložíme do studené vody s ledem. Z oloupaných rajčat vykrojíme jadřinec a výseče nakrájíme na pravidelné kostičky. Oloupanou červenou cibuli nakrájíme na drobné kostičky o velikosti 3 mm. Listovou petržel omyjeme a otrhané lístky nakrájíme na nudličky. Píniové oříšky vložíme na pekáč s pečicím papírem a pečeme je v předehřáté troubě na 165 °C do lehce nahnědlé barvy. V průběhu pečení je občas zamícháme. Do misky vložíme olivový olej, cukr, sůl, vinný ocet a metličkou vymícháme emulzi, do které těsně před servírováním vložíme nakrájené suroviny. • Plnění a smažení květů (cca 15 minut): Ochucenou náplní do květů si naplníme cukrářský sáček s hladkou trubičkou a květy naplníme asi do poloviny. Olej na smažení si nahřejeme na 165 °C. Postupně obalujeme celé naplněné květy v těstíčku a ihned vkládáme do předehřátého oleje. V průběhu smažení květy obracíme. Usmažené květy necháme okapat na papírové kuchyňské utěrce. • Příprava salátku a doplňku (cca 8 minut): Salát trhaných lístků Misticanza propláchneme ve studené vodě a pomocí odstředivky odstraníme přebytečnou vodu. Omytý citron překrojíme na poloviny, překrojenou stranou ho položíme na pánev a necháme lehce zkaramelizovat. Takto upravený citron použijeme jako doplněk při servírování. Omytou cuketu nakrájíme na hrubší kousky, které opečeme dozlatova na suché pánvi. • Servírování: V misce krátce promícháme lístky salátků, opečené kousky cukety s emulzí a ihned je přeložíme na talíř. Osmažené cuketové květy naaranžujeme k pravé straně talíře. 94,90109,14* Ricotta bal.: 1,5 kg cena za 1,5 kg 19,0021,85* Vinný ocet bílý bal.: 3 l cena za 1 l archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH Název položky 15 21.5.14 12:03