Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Grilování, saláty

Platnost od 4.6.2014 do 1.7.2014


Grilování, saláty - strana 10










     

Grilování, saláty - strana 10

Ma so Nebudete-li doma vyrobené čerstvé klobásy grilovat týž den, můžete je asi na deset minut ponořit do vody ohřáté na 70–80 °C. Po vychladnutí je uložte do chladničky, kde vydrží asi tři dny. Klobásy stejně jako steaky vyjměte z  chladničky minimálně hodinu před grilováním. Někteří kuchaři klobásy před grilováním propichují nebo nařezávají, aby nekontrolovaně nepraskly a nevystříkly tuk. Ten však při naříznutí spolu se šťávou vyteče do topeniště a  výsledkem je nezdravý kouř a zápach. Potřete-li klobásy trochou slunečnicového oleje, nepřilepí se k mřížce grilu. LAHODNÉ KLOBÁSY KLOBÁSY POSLOUŽÍ JAKO VYNIKAJÍCÍ PŘEDKRM, ALE I JAKO HLAVNÍ CHOD LEVNĚJŠÍ VARIANTY GRILOVÁNÍ. MŮŽETE JE VYBRAT V MAKRO NEBO SI VYROBIT VLASTNÍ KLOBÁSOVOU SMĚS A NAPLNIT JI DO STŘÍVKA. Do klobás patří téměř jakýkoli druh čerstvého masa – vepřové, hovězí a  telecí, případně jehněčí a  drůbeží, vzácněji se používá zvěřina. Maso (někdy i  se špekem) se nožem nahrubo naseká nebo najemno umele v  mlýnku, osolí a  ochutí. Lze přidat ořechy, sýr, zeleninu, houby, cibuli, česnek, bylinky a dochucovadla včetně lihovin. Hotová směs se naplní do střívka. V požadované délce se podváže a klobása putuje do udírny, do hrnce, na pánev nebo rovnou na gril. Většina evropských zemí má své klobásové speciality, na grilování jsou však nejvhodnější bílé klobásy. Prodávají se syrové i předvařené, u nichž nezáleží na době strávené na grilu, stačí jen, aby se opekly dohněda a uvnitř ohřály. Syrové je potřeba grilovat zvolna a  dlouho, aby celý vnitřek prošel dostatečnou tepelnou úpravou. V  MAKRO můžete koupit několik druhů kvalitních syrových klobás na grilování, každá z nich nabízí zcela jedinečnou chuť. České produkty jsou vyrobeny dle originálních receptur tuzemských řezníků. Ti do klobás používají pečlivě vybrané části vepřového pocházejícího výhradně z  českých chovů a  nepřidávají do nich umělé látky ani stabilizátory. SYROVÉ KLOBÁSY GRILUJTE POZVOLNA A DOSTATEČNĚ DLOUHO, ABY SE CELÝ VNITŘEK DOBŘE PROPEKL. NEPOSTRADATELNÝM POMOCNÍKEM JSOU GRILOVACÍ KLEŠTĚ. 10 cE1413_02-11.indd 10 EPIKURE 20.5.14 10:49