Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Grilování, saláty

Platnost od 4.6.2014 do 1.7.2014


Grilování, saláty - strana 7










     

Grilování, saláty - strana 7

V  čem vidíte přínos bio zemědělství pro spotřebitele a přírodu? Spotřebitel jistě ocení kvalitní potraviny a příroda zase šetrnější přístup a respektování jejích koloběhů a  ekologickou udržitelnost – schopnost produkovat potraviny bez dlouhodobého poškození půdy a  ekosystémů. Plemenitba našeho skotu probíhá zcela přirozeně – býk je součástí stáda, telátka zůstávají s  krávami a  jsou krmena mateřským mlékem. Po celou dobu mohou zvířata žít přirozeně počínaje poklidnou pastvou až po bezstresový přístup na porážku. Dostávají výhradně přírodní krmiva – ekologické zemědělství vylučuje krmení antibiotiky, hormony, masokostní moučkou a  geneticky modifikovanými surovinami. Maso díky tomu nemá vedlejší vůně ani chutě. Bio hovězí vytvořila sama příroda, podobně jako nás lidi, a  měli bychom ji začít poslouchat. Navíc maso z Bioparku je ryze českého původu, necestuje do obchodu přes půlku světa! Můžete nám přiblížit výhody zahraničních masných plemen, která se na vašich farmách chovají? V  první řadě musím zmínit rozdíl mezi plemeny mléčnými a  masnými, který je hlavně v  užitkovosti a  následně ve výtěžnosti. Na trhu se lze často setkat s  masem krav původně chovaných na mléko a  posléze poražených, které nemůže dosáhnout kvality plemen masných. Angus a  Charolais jsou nejrozšířenější masná plemena na světě, zvířata jsou uzpůsobena k přírůstkům a ukládání tuků. Angus se vyznačuje výrazně tmavší červenou barvou, vyšším obsahem tuků v  mase ve formě mramorování, které zaručuje chuť, křehkost a šťavnatost. Plemena Charolais a Limousine pak mají lepší osvalení a následnou výtěžnost. Maso plemene Wagyu je vyloženě gurmánskou lahůdkou. Proč vaše bio hovězí pochází výhradně z  jalovic porážených v  rozmezí 20 až 28 měsíců věku? Jalovice mají oproti býkům více tukových ch buněk – na mase se to projeví již zmíněěným mramorováním a  šťavnatostí. Tohoto to efektu lze dosáhnout výhradně u masných plemen. Hovězí maso v  Bioparku křehne 10 dní suchým zráním ve čtvrtích. Poté ho lze nechat dalších 9 dní zrát tzv. mokrou cestou v  balíčku s  ochrannou atmosférou, nebo 21 dní ve vakuovém balení, které se podle studií osvědčilo nejlépe. Při dodržení teploty zrání 0–2 °C vydrží i déle. DO VYPRODÁNÍ ZÁSOB Hovězí svíčková • angl.: Tenderloin • původ: Česká republika • vakuově baleno • z plemene Angus, Charolais • cena za 1 kg 719,00 826, Hovězí vysoká roštěná • angl.: Rib Eye • původ: Česká republika • vakuově baleno • z plemene Angus, Charolais • cena za 1 kg 85* 279,00 320, 85* Hovězí roštěná • angl.: Striploin • původ: Česká republika • vakuově baleno • z plemene Angus, Charolais • cena za 1 kg 289,00 332, Hovězí zadní – Picanha • angl.: Cap of Rump • původ: Česká republika • vakuově baleno • z plemene Angus, Charolais • cena za 1 kg 35* 319,00 366, 85* DO VYPRODÁNÍ ZÁSOB Flank steak MRAMOROVÁNÍ ZARUČÍ ŠŤAVNATOST A CHUŤ. Hlavním tématem tohoto čísla je grilování, jakému receptu dáváte přednost? Nejraději mám středně propečený steak pokapaný olivovým olejem, ochucený solí smíchanou s mletým rozmarýnem, doplněný zeleninovou oblohou a  dobrým červeným vínem. Měl by být připraven z  vyzrálého bio hovězího. S  nevyzrálým masem můžete dělat, co chcete, a  steak bude jako podrážka. Ale zkazit vyzrálé hovězí klasickou steakovou úpravou snad ani nejde. Navíc má specifickou vůni, kterou jsem u běžného hovězího nikdy necítila. Při přípravě a konzumaci bio hovězího si přijde na své nejen chuť, ale i čich a zrak. • původ: Česká republika • vakuově baleno • z plemene Angus, Charolais • cena za 1 kg 289,00 332, Hovězí zadní – Top blade • původ: Česká republika • vakuově baleno • z plemene Angus, Charolais • cena za 1 kg 35* 229,00 263, 35* Na objednávku pro Vás zajistíme: Hovězí vysoká roštěná s kostí Hovězí roštěná s kostí archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH LUXUSNÍ HOVĚZÍ ZRAJE V CHLADU NA KOSTI. Jak dlouho trvá spolupráce firem Biopark a MAKRO? Spolupracujeme od roku 2008. MAKRO ocenilo náš přístup ke zrání masa, převažující podíl jalovic, plemennou skladbu zvířat ve výkrmu i  fakt, že celý sortiment Bioparku je chlazený, nikoli mražený. MAKRO má navíc zacíleno na profesionální kuchaře, což je jedna z cest, kterou se Biopark chce spolu s ním vydat. Hovězí T-Bone steak Hovězí hanger – veverka Hovězí oponka Více na www.biohovezi.cz a www.wagyu.cz Flap steak 7 cE1413_02-11.indd 7 21.5.14 11:36