Aktuálníletáky.cz   

Akční­ leták Kaufland :

Platnost od 5.6.2014 do 11.6.2014


 - strana 13










     

- strana 13

ryb a pevného zdraví! Chlazené ryby Označení „ryby z trvale udržitelného rybolovu“ je zárukou, že jde o ryby ulovené v souladu se zásadou, že jich musí zbýt dost pro udržení druhu. Uzená makrela (Scomber scombrus) celá z trvale udržitelného rybolovu z volné přírody FAO 27 – Severovýchodní Atlantik cca 300 – 500 g 100 g LLevné! e0v% né! sleva! 15,90 Přijďte ochutnat ryby ídky! z naší nab běhne Candát (Sander lucioperca) filet, rozmrazený z volné přírody Kazachstán, Rusko cca 170 – 230 g 100 g Ochutnávka ryb pro v pátek ve čtvrtek 5. 6. 2014 a hodin 00 6. 6. 2014 vždy od 11. m před obslužným pulte v prodejně s chlazenými rybami ov. Kaufland Praha – Jar LLevné! e0v% né! sleva! 44,90 Sardinka obecná (Sardina pilchardus) z volné přírody FAO 27 – Severovýchodní Atlantik cca 40 – 80 g chlazená 100 g Kreveta severní 90/130 LLevné! evné! 14,90 (Pandalus borealis) rozmrazená z volné přírody FAO 21 – Severozápadní Atlantik 100 g LLevné! evné! 16,90 Označení „ryby z trvale udržitelného rybolovu“ je zárukou, že jde o ryby ulovené v souladu se zásadou, že jich musí zbýt dost pro udržení druhu. Treska tmavá (Pollachius virens) bez hlavy, chlazená z trvale udržitelného rybolovu z volné přírody FAO 27 – Severovýchodní Atlantik cca 1 kg 100 g Za tiskové chyby neručíme. Prodej jen v obvyklém množství. AJV13 / - Mimo LLevné! e0v% né! sleva! nabídka! 21,90 Všechna fota jsou pouze ilustrační, bez dekorací. Candát na kmíně Potřebujeme: 3 velké filety z candáta, 1 balení mražené jarní zeleniny, 3 lžíce másla, 2 lžíce oleje, 2 lžíce nasekané pažitky, sůl, bílý pepř, kmín Postup: Filety z candáta očistíme a každý rozdělíme na tři porce. Každou poté na straně kůže nařízneme několika povrchovými řezy v příčném směru. Osolíme a opepříme. V kastrolu rozehřejeme na mírném plamenu 2 lžíce másla, přidáme mraženou zeleninu a necháme krátce prohřát asi 5 až 10 minut. Zeleninu zbytečně dlouho nedusíme. Na jiné plotýnce si rozehřejeme větší nepřilnavou pánev, ve které rozehřejeme olej. Porce candáta na ní postupně opékáme. Začneme vždy kůží dolů a pečeme asi 3 až 5 minut, dokud nejsou okraje zlatavé. Poté otočíme a na druhé straně opékáme pouze 2 minuty. Jakmile opečeme všechny porce, vrátíme je do pánve spolu se zbylým máslem a kmínem. Máslo necháme zpěnit, promícháme a odstavíme. Do máslové zeleniny vmícháme pažitku, dochutíme solí a podáváme spolu s candátem. www.kaufland.cz/ recepty-ryby