Aktuálníletáky.cz   

Akční­ leták Kaufland :

Platnost od 5.6.2014 do 11.6.2014


 - strana 29










     

- strana 29

NAŠI PĚSTITELÉ Dejte si z Polabí! t á l a s L istový salát povzbuzuje trávení a  činnost jater. Je výborný proti únavě a  posiluje srdce. Největším pěstitelem salátů u  nás je Odbytové družstvo Polabí, které také pěstuje nejvíce druhů. A stále přibývají nové. Vyberte si svého křupavého favorita i Vy! Saláty, kam až oko dohlédne V současné době tady pěstují 16 různých druhů salátů na ploše cca 100 hektarů. Díky příhodným podmínkám jsou saláty z  Polabí do  24 hodin po sklizni v našich prodejnách. Letos do už tak rozmanité řady salátů přibyla další novinka – salát Crunchita, kříženec mezi římským a ledovým salátem. Tak vzniklo spojení křupavých listů ledového salátu a jemné chuti salátu římského. Tvar hlávky připomíná římský salát a barva se nápadně podobá ledovému, po kterém má také nasládlou chuť. Pěstuje se také v červené variantě. Ekologické přihnojování Protože družstvu není kondice naší malebné krajiny lhostejná, založilo chov 700hlavého fríského skotu. Kromě toho, že poskytuje mléko, je významným zdrojem přírodních organických hnojiv, jimiž jsou následně pole přihnojována. Pečeť kvality Zelenina v  Odbytovém družstvě Polabí je kontrolována organizací Integrovaná produkce zeleniny (IPZ). Tuto pečeť získá jen zelenina vysoké kvality. Zároveň je zdejší zelenina certifikována pečetí GLOBALG.A.P., která garantuje mezinárodně uznávaný standard kvality potravin. A kam oko nedohlédne, roste i jiná zelenina V Přerově nad Labem a jeho okolí se dnes hospodaří na 4 400 hektarech. Kromě salátů můžete ze zdejších polí ochutnat všechny běžné odrůdy dýní. Uniknout by Vám neměly ani stále více oblíbený zelený květák Romanesco, nebo vynikající cukety, kedlubny, ředkvičky či brokolice. A samozřejmě také brambory. Letos tady také poprvé vypěstovali krásně aromatickou bazalku. RECEPT Listový salát s rajskými špízky s mozzarellou Doba přípravy: do 15 min. Obtížnost: nekomplikované Letošní novinka – salát Crunchita, kříženec salátu římského a ledového Potřebujeme (4 porce): • 1 salát, např. Crunchita • 150 g salátu lollo rosso • 150 g salátu lollo biondo • 250 g cherry rajčat • 1 balení mini mozzarelly (asi 150 g) • 2 lžíce octa balsamico • 50 ml vody • 2 lžičky jablečného džemu • sůl, barevný pepř • 1 menší světlou bagetu Postup: Všechny saláty propereme, osušíme a natrháme na jednotlivá sousta. Rajčata umyjeme a  spolu s  mini mozzarellou napichujeme na  malé špízky ze špejlí. Metličkou vyšleháme zálivku z  octa, vody a  džemu, kterou dochutíme solí a pepřem. Saláty v míse ochutíme zálivkou a podáváme se špízky a plátky bagety. Navštivte www.kaufland.cz/recepty, kde najdete další rozmanité salátové recepty! PESTITELE Pan Marek Špitálský, zástup ce ředitele, s námi kontroluje kvalitu bra mbor přímo na poli