Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Letní vína

Platnost od 18.6.2014 do 15.7.2014


Letní vína - strana 22










     

Letní vína - strana 22

PROSECCO Jiskrná žlutá barva s bohatým perlením a pěknou korunou. Mladistvé středně intenzivní aroma připomínající sadové ovoce  a rozkvetlou louku. Bohatá intenzivní chuť zralého zahradního ovoce a kandované citrusové kůry. Delší osvěžující závěr. Doporučuji k dorůžova pečené vepřové panence v bylinkové krustě s houbovým rizotem. ITÁLIE P rosecco neodmyslitelně patří k italskému životnímu stylu a je nejznámějším italským šumivým vínem. Jdete-li v Itálii s přáteli na „aperitivo“, tedy téměř povinnou sklenku před večeří, budete velmi pravděpodobně pít právě Prosecco. AUTOŘI KN bodů Valdo Marca Oro PROSECCO Cornèr PROSECCO • extra dry • Valdobbiadene VSQPRD • bal.: 750 ml • cena za 750 ml • extra dry • Millesimato • Valdobbiadene D. O. C. G. • bal.: 750 ml • cena za 750 ml 169,90 205, 83 bodů ÍNA ČR ŠÍ V 83 NEJ IHY LEP Gancia PROSECCO SUPERIORE • extra dry • Valdobbiadene D. O. C. G. • bal.: 750 ml • cena za 750 ml od 58* 169,90 205, 194,90 235, La Gioiosa PROSECCO D. O. C. Mionetto PROSECCO Astoria PROSECCO • brut • Treviso • bal.: 750 ml • cena za 750 ml • extra dry • Valdobbiadene D. O. C. G. • bal.: 750 ml • cena za 750 ml • Valdobbiadene D. O. C. G. • bal.: 750 ml • cena za 750 ml AUTOŘI KN 58* 83* NEJ IHY LEP 85 bodů ÍNA ČR ŠÍ V Prosecco D. O. C. se vyrábí z  odrůdy Glera na  rozsáhlém území devíti provincií v  oblastech Veneto a  Friuli Venezia Giulia. Ta nejlepší Prosecca ale vznikají v  podstatně menší  oblasti Conegliano-Valdobbiadene, kterou najdete nedaleko od Trevisa mezi dvěma stejnojmennými městy. Od 1. dubna 2010 získala tato pitoreskní kopcovitá krajina a současně nejlepší oblast pro výrobu Prosecca statut D. O. C. G. Na zde vyrobených lahvích tedy najdete označení Conegliano-Valdobbiadene Prosecco Superiore D. O. C. G. Vychutnejte si ho v letních dnech, určitě bude příjemným osvěžením. NEJ IHY LEP ÍNA ČR ŠÍ V Prosecco charakterizuje světlá žlutozelená barva, květinová aromata a  tóny svěžího zeleného jablka. Původní proces výroby tohoto šumivého vína – druhotné kvašení v  autoklávech – zavedla na  konci devatenáctého století Scuola Enologica v  Coneglianu. Výroba se od  osmdesátých let minulého století, kdy se Prosecco stalo velmi módním nápojem, neustále zvedá. Prosecco, které po naplnění do lahví a jednoměsíčním ležení dosahuje tlaku alespoň tří atmosfér, nese označení spumante, šumivé víno. Naopak pokud tohoto tlaku nedosáhne, může být označeno pouze jako frizzante, tedy víno perlivé. AUTOŘI KN Pr osecco It álie Cornèr PROSECCO Michal Šetka La Gioiosa PROSECCO D. O. C. archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH Jiskrná nižší zelenkavá barva, bohaté perlení vytvářející pěknou korunu. Delikátní aroma připomínající žluté ovoce a zelená jablíčka a bílé květy. Chuť navazuje na vůni, lehčí tělo vyvažuje příjemně svěží závěr. Doporučuji jako aperitiv či při příjemném posezení s přáteli na terase. 129,90 157, 18* 219,90 266, 08* 157,90 191, 06* 22 cE1414_20-32.indd 22 LETNÍ VÍNA 5.6.14 11:02