Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Epikure - Šunky

Platnost od 29.2. do 27.3.


Epikure - Šunky - strana 2


Epikure - Šunky - strana 2

Exkluzivně v Horeca Select Black Label Původní receptura pravost a kvalita Originální Pražská šunka na kosti dle původní receptury z roku 1933 Proces výroby je zahájen výběrem kvalitních vepřových kýt s kostí a kolenem z menších prasat. Kýty ve váze do 10 kg se na bourárně zakulacují tzv. pražským řezem. Pro ideální prosolení je použito nastříknutí láku (solicí směs s cukrem, bez aditiv) po žíle, což je více než sto let starý a dávno zapomenutý způsob nasolování vepřových kýt. Svalovina tak není narušená žádnými vpichy jehel moderních nastřikovacích strojů. Pražskou šunku můžeme bez váhání považovat za pramáti všech dnešních dušených šunek, které se pod tímto názvem v různých podobách vyrábějí nejen u nás, ale po celém světě. Její historie se začala psát okolo roku 1857, kdy podle dostupných materiálů pan František Zvěřina nechal jako první proležet lehkou vepřovou kýtu v celku. Šťavnatá světlá šunka na kosti, krytá slabou vrstvou jemného tuku, částečně s kůží a vyuzená dozlatova, si velmi rychle získala své tradiční odběratele a konzumenty. Pražská šunka měla své pevné místo nejen v našich uzenářstvích, ale i ve Vídni, Budapešti, Francii, Německu a začala se prosazovat i za oceánem. Pan Zvěřina měl celou řadu následovníků, ale nejznámějším výrobcem se stal p. Antonín Chmel, který založil firmu v Praze na Zvonařce. Firmu vybudoval na moderních základech a stal se významným exportérem Pražské šunky do celé Evropy a USA. Následuje odležení vepřových kýt v láku po dobu 5 – 6 týdnů, přičemž se kýty každých 14 dní překládají. Po 6 týdnech se kýty osuší, zaudí v udírně do zlatavé barvy, odvaří a zchladí. Posledním krokem výroby je finální úprava a zabalení. ORIGINÁLNÍ PRAŽSKÁ ŠUNKA NA KOSTI 1933 Hotový výrobek stačí jen ohřát a ochutnat. cena za 1 kg 119,90 *cena s DPH 136,69* epikure dny /ochutnejte s námi Přijďte ochutnat do svého velkoobchodu MAKRO vybrané výrobky z aktuálního letáku epikure šunky. Termín: pátek: 2. 3. 2012 od 12.00 do 20.00 hod. sobota: 3. 3. 2012 od 10.00 do 18.00 hod. cE1206_01-16.indd 2 *cena s DPH 15.2.12 18:33