Aktuálníletáky.cz   

Globus leták - aktuální akční letáky Globusu : Reklamní noviny

Platnost od 26.6.2014 do 2.7.2014


Reklamní noviny - strana 9










     

Reklamní noviny - strana 9

Pultový prodej Trikata original, Trikata s pískavicí 100 g 22,90 su Exkluzivně v Globu 29,90 Zlatá Niva 60 % t. v s. sýr s modrou plísní uvnitř, který vyniká pikantní slanou chutí, díky vysokému obsahu tuku je sametově krémový, oceněn značkou Regionální potravina 100 g Trikata – sýr od tří koček Trikata je malé město v Lotyšsku. Místní obyvatelé věří, že název města vznikl ze slov trīs kaķi, tedy tři kočky. Město má dlouho historii v oblasti sýrařství, která se datuje od roku 1896. Sýr Trikata je polotvrdý sýr z kravského mléka. Na sýr Trikata se používá mléko z více než 600 malých rodinných farem. Vyniká lahodnou mléčnou chutí a vůní po lískových oříšcích. Sýr doporučujeme servírovat k pšeničnému chlebu, drůbežímu nebo hovězímu masu, se zeleninou. Je k němu vhodné suché víno nebo pivo. Sýr Trikata s pískavicí je obohacen o semena pískavice zvané řecké seno. Díky tomu má sýr chuť vlašského ořechu a voní jako javorový sirup. 21, 50 Eidam 20% t.v s. Pařížský salát český polotvrdý sýr se sníženým obsahem tuku, pružná konzistence bez trhlin a ok, používá se na smažení, zapékání, strouhání i k rychlému občerstvení, vhodné bílé a červené víno, pivo 100 g 26,90 Pochutnejte si na vynikajících salátech, vybírat můžete z několika desítek druhů každý den. 100 g 6,50 15,90 19,90 Président Brie s ořechy 60% t. v s. 19, 90 sýr s krémovou konzistencí, pružným těstem slámově žluté barvy, vyrábí se z pasterovaného kravského mléka, zraje minimálně 4 týdny, doporučujeme k červenému vínu 100 g 26,90 Tuňák filet Sýr ementálského typu 45 % t. v s., uzený 45 %, light přírodní polotvrdý sýr s nasládlou chutí s ořechovým podtónem, má pružné těsto se zřetelnými oky, je vhodný k přípravě sýrových specialit i na studené občerstvení, doporučujeme k bílým vínům (Ryzlink, Rulandské šedé nebo Pálava) 100 g 14, 90 Rybí pomazánka 100 g 11,90 22,90 69, 90 Tuňák žlutoploutvý (Thunnus albacares) je jednoznačně nejkvalitnější dostupný tuňák v Evropě. Přesvědčte se a ochutnejte pravého tuňáka, uloveného v čistých mořích okolo ostrova Srí Lanka. 100 g Tuňák je ideální ryba na gril. Vychutnají si ho i ti, kteří tvrdí, že ryby nejedí, neboť chutí velice připomíná telecí. Ideální propečení je tzv. stupeň medium rare, kdy by vnitřní teplota masa měla mít 45 °C, na medium je to 50–52 °C. Pokud byste maso propekli příliš, bylo by suché. 100 g 12,90 Salát ala krab s jogurtem 11,90 Farmářský salát 100 g 16,90 Tuňák na grilu Ingredience: 4 ks steaka z tuňáka (vysoké asi 2 cm), 1 lžička drceného černého pepře, 3 plátky citr. kůry, 1 hrnek extra panenského olivového oleje, 1 svazeček čerstvé bazalky, 1 ks citronu, 1 lžička soli, 1 lžíce vinného octu, 4 stroužky česneku Příprava: V mixéru smícháme bazalku, česnek, citronovou kůru a šťávu, vinný ocet, olej, sůl a pepř. Do skleněné zapékací mísy nalijeme marinádu a položíme do ní tuňáka a dáme do lednice na 1-2 hodiny. Předehřejeme gril na vysokou teplotu a rošt potřeme olejem, aby se nám steaky nepřichytávaly. Grilujeme podle naší chuti. Vždy v polovině grilování z každé strany otočíme steaky o 45 stupňů, aby se vytvořila perfektní mřížka na povrchu steaků (otisk grilovacího roštu). Po ugrilování necháme steaky z tuňáka na talíři ještě 2-3 minuty odpočinout. 9