Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Chobotnice a olihně

Platnost od 2.7.2014 do 29.7.2014


Chobotnice a olihně - strana 10










     

Chobotnice a olihně - strana 10

Ma so ŠÉFKUCHAŘI VOLÍ SUPREME Supreme z kukuřičného kuřete • původ: Francie • vakuově baleno • bal.: 4× cca 200–220 g • cena za 1 kg 239,00 274, Kuřecí prsa – Supreme • původ: Česká republika • baleno v OA • cena za 1 kg Kuřecí prsa nabízená s  kůží a  první částí křídla jsou v  prodeji pod názvem Supreme (z  francouzského originálu suprême, což znamená nejvyšší nebo vrcholný). Výjimečnost a nesporné kvality takto upravené části drůbeže dokládá neutuchající popularita prsou Supreme mezi špičkovými světovými šéfkuchaři. Oblíbená jsou zejména ve Francii, kde jsou často využívána v minutkové kuchyni. Kromě atraktivního vzhledu je prvořadou předností této suroviny skvělá chuť umocněná přítomností podkožního tuku a části ponechané kosti. Pod vypečenou kůží zůstane maso šťavnaté a křehké. Francouzi jsou vyhlášení gurmáni, a jimi vyráběné potraviny se proto nejen v Evropě, ale i v ostatních částech světa těší velké oblibě. Vyprodukují 2 miliony tun drůbežího masa ročně a téměř polovina putuje na export. Jak jsme již zmiňovali, název Supreme vyjadřuje nejvyšší kvalitu, a  francouzští šéfkuchaři proto dávají masu s kůží a spodní částí křídla přednost před ostatními řezy drůbežího masa. V jejich podání je opravdu vrcholným zážitkem. 109,90 126, 39* 85* Křepelka Supreme KŘEPELKA A PERLIČKA • původ: Francie • bal.: 10× cca 35 g • cena za 1 kg 599,00 688, archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH 85* ZBOŽÍ NA OBJEDNÁVKU Perlička Supreme Holoubě Supreme • původ: Francie • bal.: 2× cca 150–180 g • cena za 1 kg OBJEDNÁVKU • původ: Francie • bal.: 10× cca 95 g • cena za 1 kg 319,00 366, 799,00 918, 85* 10 cE1415_08-13.indd 10 ZBOŽÍ NA Alternativou pro konzumenty, kteří si chtějí vedle kuřecí klasiky dopřát netradiční kulinářský zážitek, jsou prsa Supreme z křepelky či perličky. Drobná křepelka má oproti jiným druhům drůbeže nejvyšší podíl masa na prsou (až 40 %). Její křehké a chutné maso je považováno za delikatesu, poskytuje značné množství bílkovin a málo tuku a chutí připomíná bažanta. Prsní svaly křepelek obsahují nejméně tuku ze všech druhů drůbeže a velmi nízký je také obsah cholesterolu. 85* EPIKURE 19.6.14 9:55