Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Chobotnice a olihně

Platnost od 2.7.2014 do 29.7.2014


Chobotnice a olihně - strana 15










     

Chobotnice a olihně - strana 15

6.14 13:47 PĚT PRAVIDEL, JAK UDĚLAT DOBRÝ DOJEM NA NÁVŠTĚVU K aždý z nás se někdy dostane do situace, kdy potřebuje udělat dobrý dojem. Ať už chceme překvapit drahou polovičku, udělat si dobré jméno u zaměstnavatele, nebo zapůsobit na rodiče svého partnera. Situací se najde celá řada. Jak ale udělat z toho obyčejného dobrého dojmu dojem, na který vaše návštěva nikdy nezapomene? 1. ÚSMĚV NA RTECH Asi není potřeba dlouze vysvětlovat, jak je důležité se na příchod návštěvy dobře naladit. Není totiž nic horšího než dusná atmosféra či protivný hostitel. K jeho pohodě samozřejmě přispěje i fakt, že je vše perfektně připraveno, září čistotou a vzduchem se line vůně čerstvě připraveného jídla. 2. ČISTÉ A VOŇAVÉ PROSTŘEDÍ Nestává se často, že by příchozí hosté neznali domov hostitele. A i když se zrovna nemusí jednat o velkou premiéru, je vždy dobré, když domov voní čistotou. Právě vůně má totiž v našich životech nezastupitelnou roli. Ruku na srdce – kolikrát jste si člověka, věc, místo či jídlo vybavili právě díky čichu a kolikrát se vaše představa neslučovala s realitou? 3. VHODNÉ PROSTÍRÁNÍ 4. PERFEKTNÍ SERVIS I taková maličkost, jako je prostírání, může hrát v celkovém dojmu obrovskou roli. Vítány nejsou křiklavé a provokativní barvy, decentnost a harmonie má zelenou. Také roční období JAR NA RUČNÍ MYTÍ Nový Jar Platinum přináší odmašťovací účinek celonočního namáčení už za 10 minut. TABLETY DO MYČKY Kapsle Jar Platinum odstraní nečistoty nejen z vašeho nádobí, ale také z vaší myčky. cE1415_14-15.indd 15 může být velmi inspirativní, svěží barvy na jaře a v létě, teplé odstíny na podzim a čistě bílá v zimě. Velké a červené stop musí na každého hostitele zakřičet ve chvíli, kdy je prostírání špinavé nebo jsou na něm skvrny, které jsou vidět i po vyprání. Je bláhové si myslet, že se ukryjí pod talíři či skleničkami. Hosté mají zrak jako ostříž a vám přece také nestojí za to být obviněni z nedbalosti. Nemusí se jednat nutně o památný porcelán od babičky či designový servis z luxusního obchodu. Nejdůležitější ze všeho je všudypřítomná čistota. Zaschlé zbytky jídla na vidličce či talíři zkazí dojem i z toho nejlépe naservírovaného jídla. Totéž platí také o skleničkách. Než najdou své místo na stole, měli bychom se několikrát a pěkně proti světlu přesvědčit, že jsou opravdu vyleštěné a nejsou na nich ani otisky prstů, ani rtěnek. 5. OMAMNÁ VŮNĚ SKVĚLÉHO JÍDLA Vše je perfektně připraveno, nyní je čas na servírování. Asi každý z nás nejlépe ví, co pozvaným hostům nejvíce zachutná. A není nic lepšího než sklízet ze stolu prázdné talíře a vidět spokojené úsměvy. V tu chvíli si může hostitel říct: „Udělal jsem skvělý dojem.“ A aby byl ten dojem stejně dobrý i příště? Je důležité mít na paměti těchto těchto pět pravidel a hlavně špinavé nádobí okamžitě umýt a prostírání vyprat. 19.6.14 10:30