Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Chobotnice a olihně

Platnost od 2.7.2014 do 29.7.2014


Chobotnice a olihně - strana 18










     

Chobotnice a olihně - strana 18

Vín o & d e stilá ty PERLIVÉ KOMBINACE Prosecco se osvědčilo také jako oblíbená ingredience míchaných nápojů. Aperol Spritz je koktejl připravený z  hořkého bylinného likéru Aperol, Prosecca a  sodovky. Aperol, jeden z  nejznámějších italských aperitivů s  poměrně nízkým obsahem alkoholu (11 %), se vyrábí z hořce, rebarbory, výtažků z  pomeranče a  aromatických bylin. Zákazníci si mohou sami určit nejpříjemnější poměr těchto tří ingrediencí. Nápoj díky hořké chuti příznivě působí na zažívání, proto se pije před jídlem i po něm. Hugo (výslovnost Ygo) je velmi jednoduchý koktejl s  nízkým obsahem alkoholu pocházející nejspíš z  jižního Tyrolska. Do Prosecca se přidá bezový sirup, čerstvé, lehce pomačkané mátové listy, několik kostek ledu a plátek limetky. Prosecco Royale – snoubením likéru Crème de Cassis s  Proseccem vzniká koktejl s chutí černého rybízu. Fragolini – Prosecco s jahodovým likérem, pyré nebo s čerstvými plody. Babbo Natale se skládá z více ingrediencí: z  Bacardi, Prosecca, Grenadiny, Crème de Cassis, ledové tříště, pomeranče a granátového jablka. Collins 2012 obsahuje bezinkový Cordial, francouzský suchý vermut Dolin Dry, likér ze zelených jablek Apple Pucker, sodovku a Prosecco. Osvěžující nápoj je vhodné ozdobit plátky salátové okurky. Punč z  belgického piva Lambic s  broskvovou příchutí, Prosecca, Angostury, medového sirupu a čerstvě vymačkané citronové šťávy je ideálním nápojem k příjemnému letnímu posezení na terase. Přidat můžete kousky čerstvých broskví, citronů a rozmačkané borůvky. Bellini – jiskřivému sektu dělají společnost broskvové pyré a ledová tříšť. 18 cE1415_16-19.indd 18 EPIKURE 17.6.14 11:08