Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Chobotnice a olihně

Platnost od 2.7.2014 do 29.7.2014


Chobotnice a olihně - strana 5










     

Chobotnice a olihně - strana 5

MIX MOŘSKÝCH PLODŮ (6 PORCÍ) 1 fenykl 3 sladké papriky (žlutá, zelená, červená) 3 snítky rozmarýnu olivový olej 3 vykuchané olihně byliny pro marinování (dle vlastního výběru) sůl pepř špetka cukru 1 limetka 3 královské krevety ve skořápce 2 chilli lusky 1 šalotka 100 g cherry rajčátek 3 snítky rozmarýnu limetka a citron 50 g oliv hrst nasekané petrželky sůl pepř olivový olej 1 2 3 4 Zeleninu nakrájíme na rovnoměrně velké kostky a krátce ji opečeme na pánvi s trochou olivového oleje. Přidáme rozmarýnové listy a špetku cukru, soli a pepře podle chuti. Smažíme 5 minut a necháme vychladnout. Olihně naplníme zeleninou a necháme je marinovat několik hodin nebo přes noc v olivovém oleji smíchaném s bylinkami. Grilujeme je po obou stranách při vysoké teplotě, dokud nezískají zlatavě hnědé zbarvení. Dochutíme je trochou olivového oleje a limetkové šťávy. 6 7 8 Krevety vložíme do hliníkové misky s trochou olivového oleje a položíme je na gril. Přidáme trochu chilli, rozmarýnu a olivového oleje, posolíme a lehce opepříme. Po krátkém opečení lehce zakápneme citronovou šťávou. Přimícháme rajčata, šalotku a petrželku a vše grilujeme dalších 5 minut. Nakonec přidáme olivy a limetkovou kůru. Krevety a olihně podáváme jako rybí mix, například s kuskusem. 5 Krevety rozkrojíme na polovinu a vyjmeme střívko. Chilli papričky nakrájíme na malé kousky, šalotku nasekáme na kostičky a rozpůlíme rajčata. 5 cE1415_02-05.indd 5 17.6.14 11:23