Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Chobotnice a olihně

Platnost od 2.7.2014 do 29.7.2014


Chobotnice a olihně - strana 9










     

Chobotnice a olihně - strana 9

J edním z  důvodů, proč jsou drůbeží prsa u zákazníků tak oblíbená, je velice nízký obsah tuku, jehož podíl v  mase činí zhruba 2–2,5 %. S  tím úzce souvisí minimální obsah cholesterolu. Maso z  kuřecích prsou, jejichž spotřeba ostatní části drůbeže značně převyšuje, navíc vykazuje vysoký obsah bílkovin, nezanedbatelné množství vitaminu C, dále vitaminů skupiny B, minerálních látek a stopových prvků, zejména hořčíku, fosforu a železa. KULINÁŘSKÁ ÚPRAVA Kuřecí prsa si během tepelné úpravy žádají citlivý přístup. Vzhledem k  nízkému obsahu tuku totiž hrozí, že nakonec budou příliš tuhá a suchá – neměla by se tedy připravovat příliš zprudka ani moc dlouho. V případě řízků s  kůží i  varianty Supreme platí, že se maso vždy opéká nejdříve kůží dolů a poté se dotáhne z  druhé strany, případně se vloží do trouby a nechá krátce dopéct. Vykostěná prsa bez kůže lze použít na klasické obalované řízky nebo je podusit na přírodní způsob. V  podobě tenkých nudliček se hodí pro přípravu soté a  pokrmů inspirovaných asijskou kuchyní. Výborně se uplatní také v kombinaci s těstovinami či zeleninovými saláty. Další zajímavou a  na varianty bohatou úpravou jsou plněné kapsy a  závitky. Nelze opominout ani oblíbené grilování, křehké kuřecí maso vám zaručí rychlou přípravu i úspěch. VYZKOUŠEJTE VŠECHNY VARIANTY KUŘECÍCH PRSOU! KUŘECÍ PRSA S KOSTÍ A KŮŽÍ (MOTÝLEK S KOSTÍ A KŮŽÍ) • Nejekonomičtější produkt. • Celý kuřecí hrudník (párový). • Dejte si práci s jednoduchým vykostěním prsou, a tím snižte své náklady. KUŘECÍ PRSA – SUPREME • • • • Kuřecí prsa bez kosti s kůží a první částí křídla. Klasický řez špičkových kuchařů po celém světě! Vyjímají se krásně na talíři. Postup tepelného opracování jako u předchozího řezu – nejdříve kůží dolů a pak „dotáhnout“ z druhé strany. KUŘECÍ PRSA BEZ KOSTI S KŮŽÍ • Křupavá kůžička a pod ní šťavnatý steak. • Opékejte na pánvi/grilu nejdříve kůží dolů do zlatova a pak jako u Supreme. KUŘECÍ PRSA S KOSTÍ BEZ KŮŽE (MOTÝLEK S KOSTÍ) • Tradiční český bestseller! • Snížené náklady = díky vlastnímu jednoduchému vykostění získáte klasický kuřecí řízek a navíc kosti na polévku. MOTÝLEK BEZ KOSTI A KŮŽE KUŘECÍ INNER FILLET • Šťavnaté, lehce se uvolňující proužky masa na spodní části kuřecího řízku. • Výborné na soté, obalované stripsy. • Nejlevnější část řízku bez kosti. KUŘECÍ PRSA BEZ KOSTI („KUŘECÍ ŘÍZEK“) • Souměrná, vzájemně spojená prsa bez kosti z obou polovin kuřete. • Klasika nad klasiky! 9 cE1415_08-13.indd 9 17.6.14 11:08