Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 2.7.2014 do 15.7.2014


Čerstvé potraviny - strana 14










     

Čerstvé potraviny - strana 14

Grilované kukuřičné kuře s citronem, tymiánem a pečeným bramborem Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) 3750 g 100 g 20 g 2g 150 g 561,56 Kč 29,98 Kč 7,98 Kč 1,00 Kč 8,97 Kč 400 g 15,96 Kč 100 g 100 g 100 g 50 g 20,72 Kč 6,95 Kč 4,97 Kč 6,30 Kč 1200 g 15 g 100 g 19,08 Kč 0,07 Kč 12,60 Kč Cena za jednu porci** : Petr P t Stádník Stád ík archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH šéfkuchař MAKRO/METRO Obtížnost: 69,61 Kč Pracovní postup: • Příprava brambor (cca 45 minut): Brambory pečlivě očistíme kartáčkem, vložíme na gastronádobu s pečicím papírem, pokapeme olivovým olejem a pečeme v troubě nebo konvektomatu na 170 °C asi 40 minut. Brambory musí být úplně měkké. • Příprava kuřete (cca 30 minut): Kukuřičné kuře pečlivě dočistíme, vyjmeme páteř a hrudní koš. Čerstvý tymián omyjeme, osušíme a otrháme z něj lístky. Z omytého citronu jemně okrájíme žlutou kůru a nakrájíme ji na jemné nudličky. Následně z citronu vymačkáme šťávu. Grilovací pánev si dobře nahřejeme (dlaň dáme nad pánev a teplo nám sálá do dlaně) a vložíme do ní kuře kůží dolů. Maso musíme nejdříve zprudka opéci, pak snížíme příkon a dopékáme tak, aby kůže kuřátka byla hezky křupavá a maso nebylo vysušené. Poté do pánve přidáme přepuštěné máslo, lístky tymiánu, citronovou kůru i šťávu Tipy kuchaře: a sůl. V rozehřátém másle se uvolní aroma tymiánu, citronové kůry a chuť citronové šťávy. Ochucené máslo nabíráme lžící a přeléváme jím opečené kuře. Následně kuře necháme 1. Opékáme-li kuře na asi 5 minut odpočinout na teple 60 °C a servírujeme. grilu, musíme si ho nejdříve nahřát na • Příprava salátku a citronu (cca 10 minut): Saláty umyjeme ve studené vodě a natrháme na kousky. Polníček přebereme a odstřihneme kořínky. Omyté citrony nakrájíme na teplotu 230 °C. Nemá-li gril termostat, silnější kolečka, která opečeme na pánvi nebo grilu do zkaramelizování. musí nám teplo sálat • Servírování: Na teplý talíř k pravé straně servírujeme opečené kukuřičné kuřátko, k levé do dlaně, kterou máme straně položíme pečené brambory, které jemným stiskem natrhneme a osolíme. Do středu talíře aranžujeme ochucený salátek s grilovanými plátky citronu. nad grilem. Mini kuřátko 59,9068,89* 14 cF1415_01-16.indd 14 45 min krmivo: 100% rostlinné délka výkrmu: 3–5 týdnů původ: Francie bal.: 400 g, cena za 1 ks Salát dubový červený, zelený Citrony 49,9057,39* vel.: příčný průměr 53+ mm bal.: karton „pitufo“ 2,3 kg cena za 1 kg 12,9014,84* min. hmotnost: 150+ g/ks původ: Česká republika bal.: fólie 1 ks cena za 1 ks 18.6.14 13:11 archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Kuře: Mini kuřátko Přepuštěné máslo Horeca Select Tymián čerstvý Sůl Fleur de Sal Citron (na šťávu a kůru) Grilovaný citron: Citron Salátek: Polníček Salát dubový list Ledový salát Olej olivový extra panenský Pečené brambory: Horeca Select Brambory Grenaille Sůl kamenná Olej olivový extra panenský ilustrativní. Ověřte si prosím archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny y uvedené v kalkulaci jsou j p sím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých pro jednotlivých ý surovin. Název položky