Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 2.7.2014 do 15.7.2014


Čerstvé potraviny - strana 15










     

Čerstvé potraviny - strana 15

Jahody se šlehačkou, žloutkovým krémem a perníčky Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) 1000 g 79,90 Kč Jahody čerstvé Žloutková šlehačka: Mléko 1,5 % Aro Cukr krupice Aro Vanilkový pudink Smetana ke šlehání 33 % Vaječný likér Pasterované žloutky Vanilkový lusk Domácí perníčky: Mouka hladká Aro Cukr krupice Med Horeca Select Vanilínový cukr Vejce Voda Kakao Kypřicí prášek do perníku Karamelová šlehačka: Aro Cukr (na karamel) Smetana ke šlehání 33 % Horeca Select Skořice mletá Doplňky: Horeca Select Čokoláda 72 % 500 g 100 g 60 g 500 g 50 g 50 g 0,2 g 5,95 Kč 1,89 Kč 2,70 Kč 33,45 Kč 7,30 Kč 9,26 Kč 2,86 Kč 150 g 20 g 75 g 15 g 30 g 20 g 15 g 10 g 1,50 Kč 0,38 Kč 6,68 Kč 0,63 Kč 1,29 Kč 150 g 500 g 0,5 g 2,83 Kč 33,45 Kč 0,15 Kč 100 g 17,99 Kč archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Cena za jednu porci** : Obtížnost: Pracovní postup: 2,85 Kč 0,39 Kč 21,14 Kč Tipy kuchaře: Petr P t Stádník Stád ík šéfkuchař MAKRO/METRO 66,9076,94* cF1415_01-16.indd 15 1. Ideální teplota smetany na šlehání je 6 °C, proto si musíme, zejména v letním období, dobře vychladit i kotlík na šlehání s metlou. 2. Dle uvážení můžeme perníčky pokapat rumem. Smetana ke šlehání 31 % bal.: 4× 1 l cena za 1 l 60 min • Příprava perníčků (cca 45 minut): V kotlíku smícháme všechny sypké suroviny. V druhé misce smícháme med, vejce a vodu a za chodu robotu na rychlost č. 1 postupně vléváme do směsi. Vymícháme hladké těsto, které nalijeme do pekáče s pečicím papírem. Cukrářskou kartou směs pravidelně rozprostřeme tak, aby těsto bylo všude stejně vysoké. Těsto by mělo být asi 1 cm vysoké. Pečeme v předehřáté troubě či konvektomatu na 180 °C asi 15 minut (záleží na výšce těsta). Po upečení perník necháme vychladnout a krájíme z něj malé obdélníčky (perníčky), které budeme servírovat do poháru. • Příprava žloutkové šlehačky (cca 30 minut): Z mléka, cukru a pudinkového prášku si uvaříme v hrnci hustý pudink, který vložíme do kotlíku univerzálního stroje s metlou a na rychlost č. 1 vymícháme do úplného vychladnutí. Následně do něj vmícháme vyšlehané pasterované žloutky a vše ochutíme vaječným likérem. Dobře vychlazenou smetanu vyšleháme do pevné konzistence a postupně ručně, pouze lehkým obracením metlí, ji vmícháme do vychlazeného krému. Vznikne nám lehká hmota, kterou pomocí cukrářského sáčku s hladkou trubičkou budeme nanášet do poháru. • Příprava karamelové šlehačky (cca 5 minut): Karamelovou šlehačku si musíme svařit den předem. V kastrolku si pozvolna, bez míchání, roztavíme cukr na lehce zlatý karamel, který zalijeme smetanou. Vzniklé kousky karamelu rozvaříme. Ke konci varu ochutíme smetanu mletou skořicí. Poté obsah kastrůlku přelijeme do čisté nádoby a necháme úplně vychladnout. Smetanu uchováme v chladničce a až druhý den ji šleháme. • Dohotovení šlehačky (cca 5 minut): Dobře vychlazenou smetanu (6 °C) nalijeme do stejně studeného kotlíku a metlou na rychlost č. 2 vyšleháme do pevné konzistence. Pozor na přešlehání! Poté šlehačku přeložíme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a uložíme do chladničky. • Příprava jahod (cca 5 minut): Čerstvé jahody přebereme, osprchujeme a necháme okapat na papírové utěrce. Zelené části odkrojíme. Při servírování jahody překrájíme podélně na čtvrtiny. • Příprava doplňků (cca 3 minuty): Čokoládu si nastrouháme na hrubém struhadle. • Servírování: Do 1/2 poháru střídavě aranžujeme perníčky a žloutkový krém. Do druhé poloviny aranžujeme překrájené jahody. Nakonec pohár bohatě dozdobíme vyšlehanou karamelovou šlehačkou, kterou posypeme nahrubo nastrouhanou čokoládou. 89,00102,35* Med bal.: 2,7 kg cena za 1 kg 59,9068,89* Vanilkový lusk bal.: tácek 2 ks cena za 1 bal. archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH Název položky 15 18.6.14 13:11