Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Italská vína a sýry

Platnost od 16.7 .2014 do 12.8 .2014


Italská vína a sýry - strana 10










     

Italská vína a sýry - strana 10

Sý r y – L o m b a r d y TALEGGIO Taleggio, pojmenovaný podle jeskyní Val Taleggio, je poloměkký, pod mazem zrající sýr s omývanou kůrou. Tento aromatický slámově žlutý sýr má překvapivě jemnou chuť a krémovou texturu. Vyrábí se vždy na podzim a v zimě z pasterovaného nebo syrového kravského mléka, zrání trvá 6–10 týdnů a aby se zabránilo jeho napadení plísní, omývá se sýr jednou týdně mořskou vodou. Sýr nejlépe chutná nastrouhaný na salátech jako je radicchio nebo rukola, výborně se hodí také do risotta nebo polenty. QUARTIROLO LOMBARDO (BIANCO) LOMBARDY Quartirolo Lombardo se stejně jako Taleggio nebo gorgonzola vyrábí na podzim z mléka krav sehnaných do údolí z horských pastvin. Svůj název (quarti = čtvrt) získal podle čtvercových nebo obdélníkových cihel, do kterých se tvaruje. Quartirolo Lombardo nebo též Bianco (= bílý) je měkký, křídově bílý až mírně nažloutlý sýr s tenkou měkkou kůrou, které během zrání (5–30 dnů) postupně tmavne spolu s tím, jak se původně drobivá textura sýra zjemňuje. Své místo má zejména ve studené kuchyni, výborně se doplňuje se saláty, ovocem či ořechy nebo medem. ROSA D’ALPE Quartirolo Bianco Latteria Valsassina • bal.: 210 g • cena za 210 g • bal.: 200 g • cena za 200 g 85,90 98, 104,90 120, Tris Formaggi Lombardo Taleggio • trio sýrů z oblasti Lombardie • bal.: 275 g • cena za 275 g • bal.: 250 g • cena za 250 g 79* Sýr má sladkou a jemnou chuť, snadno se roztírá a je vhodný zejména ve studené kuchyni, ideálně jen s trochou oleje a pepře. archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH Rosa d’Alpe (= alpská růže) je čerstvý tvarohový sýr vyrobený z kravského mléka z údolí Valsassina. Formuje se do tvaru válečků, které se během zrání omývají solným roztokem. Při omývání se z povrchu odstraňují plísně, což usnadňuje růst žádoucích bakterií, díky nimž sýr získává svou charakteristickou nažloutlou kůru a intenzivnější vůni. Po zabalení již sýr nelze omývat, což umožňuje plísni opět růst (někdy i skrze obal) – plíseň se doporučuje před konzumací sýra oškrábat. 64* 94,90 109, 14* 139,90 160, 89* Provolone Provoletta • bal.: cca 800 g • cena za 1 kg 194,90 224, 14* Provolone dolce, piccante • polotvrdý zrající sýr • bal.: 250 g • cena za 250 g od 56,90 65, 44* 10 cE1416_01-13.indd 10 ITALSKÁ VÍNA A SÝRY 7/1/14 4:41 PM