Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Italská vína a sýry

Platnost od 16.7 .2014 do 12.8 .2014


Italská vína a sýry - strana 13










     

Italská vína a sýry - strana 13

Sý r y – Em ilia R o m a g n a PARMIGIANO REGGIANO P armigiano Reggiano je podobně jako Grana Padano extra tvrdý italský sýr, ovšem podmínky pro jeho výrobu jsou ještě o něco přísnější. Aby na sobě mohl nést značku Parmigiano Reggiano, musí být vyroben v některé z povolených oblastí (Parma, Reggio Emilia, Modena, Bologna, Mantua), musí zrát minimálně 12 měsíců a nesmí obsahovat žádné konzervanty. Krávy, z jejichž mléka se vyrábí, smí být krmeny výhradně přírodními krmivy, nikoli siláží apod. Na jeden kilogram hotového sýra se spotřebuje asi 16 litrů mléka. Region Emilia Romagna je považován za centrum italské gastronomie – místní sýrárny mají skvělou pověst už od středověku a produkují celou řadu exkluzivních sýrů. Mléko na jejich výrobu pochází od volně chovaných krav, které se živí jen zeleným krmivem. Parmigiano Reggiano Parmigiano Reggiano • min. 12 měsíců • bal.: 200 g • cena za 200 g • min. 30 měsíců • bal.: 150 g • cena za 150 g 84,90 97, 86,90 99, 64* Parmigiano Reggiano Parmigiano Reggiano • min. 12 měsíců • bal.: cca 1 kg • cena za 1 kg • min. 24 měsíců • bal.: cca 1 kg • cena za 1 kg 369,90 425, 399,90 459, 89* Parmigiano Reggiano • strouhaný tvrdý sýr • bal.: 100 g • cena za 100 g 39,90 45, 89* archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH 39* 94* Parmigiano Reggiano Vacche Rosse • min. 26 měsíců • bal.: cca 500 g • cena za 1 kg 579,90 666, 89* 13 cE1416_01-13.indd 13 6/30/14 12:18 PM