Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Italská vína a sýry

Platnost od 16.7 .2014 do 12.8 .2014


Italská vína a sýry - strana 21










     

Italská vína a sýry - strana 21

let, mladý sýr má jemnější texturu a krémovou chuť, starší sýry jsou chuťově výraznější až ostré, velmi tvrdé a tedy vhodné ke strouhání. Jak sýr zraje, přechází jeho barva z bílé až po slámově žlutou, kůra může být až tmavě hnědá, stále však hladká a pevná. Vyrábí se z  ovčího mléka (pecora = ovce), jeho výrobní postup je popsán v  textech starých okolo dvou tisíc let. Z oblastí okolo Říma se jeho výroba postupně rozšířila například na Sicílii či Sardinii. Pecorino Romano se v  Itálii podává buď jako dezert například s hruškami a vlašskými ořechy, nebo jako hlavní součást omáček na těstoviny – podobně jako se v jiných oblastech Itálie používá Parmigiano Reggiano. U nás jsou bezkonkurenčně nejznámější Spaghetti Carbonara – dle originálního receptu se ecorino Ro omano. ma používá vždy P Pecorino Romano. Pecorino Romano strouhané • bal.: 2× 50 g • cena za 50 g Pecorino Romano • bal.: 200 g • cena za 200 g 79,90 91, 89* 90 19, 89* 22, archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH Použití a  chuť sýra se odvíjí od  jeho stáří. Více než třicetikilové bochníky zrají od 5 měsíců až po několik Sýr y – Tuscany Pecorino Romano, vyráběný na  Sardinii, v  Laziu a  v  toskánské provincii Grosetto, je jeden ze čtyř členů rodiny sýrů Pecorino. Stejně jako jeho sourozenci Pecorino Toscano, Sardo a Siciliano se může pyšnit chráněným označením původu (D. O. P.). TUSCANY PECORINO ROMANO 21 cE1416_18-32.indd 21 1.7.14 16:34