Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Italská vína a sýry

Platnost od 16.7 .2014 do 12.8 .2014


Italská vína a sýry - strana 27










     

Italská vína a sýry - strana 27

S ý r y – Ca mp a ni a CAMPANIA Kromě vinařské tradice okouzluje Kampánie návštěvníky bohatou přírodní scenérií, mírným podnebím a  znamenitou gastronomií. Kampánské provincie jsou proslulé po celém světě zejména chovem buvolů, z jejichž mléka vzniká pravá mozzarella. Mozzarella di Bufala • bal.: 125 g • cena za 125 g 42,90 49, 34* Vyrábí se tu však téměř šest desítek sýrů, přičemž produkce většiny z nich se soustřeďuje do oblastí Casertan a Aversana. Mozzarella di Bufala • bal.: 125 g • cena za 125 g 46,50 53, 48* Mozzarella di Bufala • bal.: 125 g • cena za 125 g 37,90 43, 59* Mozzarella di Bufala mini • bal.: 200 g • cena za 200 g 79,90 91, 89* FIOR DI LATTE VERSUS BUFALA Název „Fior di Latte“, tedy mléčný květ, používají Italové pro mozzarellu vyrobenou z kravského mléka. Tu z buvolího mléka nazývají jednoduše „Bufala“. Mozzarella di Bufala Campana, jak zní celý název, je mozzarella z  buvolího mléka nesoucí od roku 1996 značku Chráněného označení původu. Vyrábět se smí pouze v italské provincii Campania, a to z čerstvě nadojeného syrového, dnes ale častěji  pasterovaného mléka buvolic. Na jeden kilogram mozzarelly je třeba asi 5 litrů buvolího mléka, které je tučnější, „bohatší“, oproti tomu kravského mléka je třeba asi 8 litrů. Mozzarella di Bufala Mozzarella di Bufala • bal.: 250 g • cena za 250 g • bal.: 250 g • cena za 250 g 73,90 84, 81,90 94, 99* archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH Rozdíl mezi nimi je patrný už podle vzhledu, zejména ale v chuti – Fior di Latte má bílou až mírně nažloutlou barvu a jemnější, méně výraznou chuť, Bufala je porcelánově bílá, trochu měkčí a chuťově výraznější, dominantnější. 19* 27 cE1416_18-32.indd 27 30.6.14 12:01