Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 16.7 .2014 do 29.7 .2014


Čerstvé potraviny - strana 14










     

Čerstvé potraviny - strana 14

Bruschetta s rajčaty a bazalkou Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) 400 g 43,55 Kč 1000 g 39,90 Kč 200 g 25,20 Kč 50 g 16,99 Kč 20 g 0,24 Kč 50 g 3,50 Kč 0,5 g 0,22 Kč 30 g 4,43 Kč Název položky Bruschetta Rajčata masitá Olej olivový extra panenský Horeca Select Bazalka čerstvá Sůl mořská Šalotka Horeca Select Pepř bílý, celý Ocet balzamikový Cena za jednu porci** : 13,40 Kč Obtížnost: Pracovní postup: 30 min Petr P t Stádník Stád ík archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH šéfkuchař MAKRO/METRO 49,0056,35* 14 cF1416_01-16.indd 14 1. K tomuto pokrmu je vhodné servírovat ještě kvalitní olivový olej v mističce. 2. Na přípravu tohoto receptu můžeme použít pepř bílý mletý. 3. Bruschettu je možné nahradit chlazenou bagetou. Příprava bagety (cca 7 minut): Chlazenou bagetu dopečeme v konvektomatu na 175 °C asi 7 minut. Po vychladnutí z ní krájíme plátky, které také ještě opečeme na pánvi, v konvektomatu nebo pod salamandrem nasucho z obou stran. Bruschetta původ: Itálie bal.: 450 g cena za 450 g 169,90195,39* Bazalka bal.: karton 500 g cena za 500 g Balsamico 89,00102,35* krémové bal.: 500 ml cena za 500 ml 1.7.14 16:30 archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Tipy kuchaře: ilustrativní. Ověřte si prosím archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny y uvedené v kalkulaci jsou j p sím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých pro jednotlivých ý surovin. • Příprava rajčat (cca 20 minut): Nejdříve si rajčata na špičce nakrojíme do kříže, na 1 minutu je vložíme do vroucí vody a ihned poté je přeložíme do studené vody s ledem. Nakrojená slupka špičky se odchlípne, rajčata oloupeme, překrojíme na čtvrtiny a vykrojíme jadřinec. Takto připravená rajčata nakrájíme na pravidelné kostičky asi 7 mm velké a vložíme do misky. Čerstvou bazalku omyjeme, osušíme a otrháme lístky, které nakrájíme ostrým nožem na jemné nudličky o síle asi 1,5 mm. Oloupanou šalotku nakrájíme na velmi jemné kostičky o velikosti 2 mm a společně s bazalkou přidáme ke kostičkám rajčat. Následně vše ochutíme mořskou solí, olivovým olejem, čerstvě mletým bílým pepřem a krátce promícháme (pouze obracíme). • Příprava bruschetty (cca 2 minuty): Bruschettu opečeme na pánvi, v konvektomatu nebo pod salamandrem nasucho z obou stran. • Servírování: Na plátky bruschetty naneseme ochucené kostičky rajčat, které ještě pokapeme olivovým olejem. Na talíř přeložíme 2 kusy bruschetty. Talíř dekorujeme kapkami olivového oleje s balzamikovým octem a lístkem bazalky.