Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 16.7 .2014 do 29.7 .2014


Čerstvé potraviny - strana 15










     

Čerstvé potraviny - strana 15

Salát s grilovanou zeleninou, kuskusem a grilovaným hovězím flap steakem Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Maso: Hovězí flap Olej olivový extra panenský Sůl mořská Horeca Select Pepř černý, celý Kuskus: Kuskus Zeleninový vývar (vlastní výroba) Sůl kamenná Olej olivový extra panenský Grilovaná zelenina: Paprika červená Paprika žlutá Cibule žlutá Lilek fialový Sůl mořská Olej olivový extra panenský Horeca Select Pepř černý, celý Horeca Select Koriandr čerstvý Doplněk: Horeca Select Koriandr čerstvý archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Cena za jednu porci** : 750 g 100 g 10 g 0,5 g 239,25 Kč 12,60 Kč 0,12 Kč 0,17 Kč 150 g 230 g 0,5 g 15 g 5,70 Kč 5,27 Kč 0,01 Kč 1,89 Kč 400 g 400 g 200 g 400 g 15 g 100 g 0,5 g 50 g 23,96 Kč 23,96 Kč 3,38 Kč 14,36 Kč 0,18 Kč 12,60 Kč 0,17 Kč 16,99 Kč 10 g 3,40 Kč Obtížnost: Pracovní postup: 36,40 Kč Tipy kuchaře: Petr P t Stádník Stád ík šéfkuchař MAKRO/METRO 319,00366,85* cF1416_01-16.indd 15 1. Stupně propečenosti můžeme kontrolovat teploměrem nebo vizuálně. Barva šťávy pod steakem je lehce růžovo-červená. Flap steak původ: Irsko vakuově balené cena za 1 kg 75 min • Příprava kuskusu (cca 20 minut): Zeleninový vývar společně s olivovým olejem přivedeme k varu. Poté do něj vmícháme kuskus, přikryjeme poklicí a necháme 15 minut spařit. Kuskus odkryjeme a vidličkou důkladně rozmícháme, aby nebyl slepený. Před servírováním kuskus regenerujeme. • Příprava grilované zeleniny (cca 45 minut): Papriky omyjeme, překrojíme, odstraníme jadřinec a vnitřní žilky. Poté je nakrájíme na větší výseče. Omyté lilky nakrájíme na plátky 7 mm silné. Oloupanou cibuli nakrájíme na příčná kolečka 7 mm silná. Všechnu zeleninu postupně ogrilujeme na suché pánvi bez oleje do tmavého zabarvení. Papriky ještě dopékáme v troubě nebo konvektomatu na 150 °C asi 4 minuty. Čerstvý koriandr omyjeme a otrhané lístky nakrájíme na jemné nudličky. Grilovanou zeleninu přeložíme do misky a v průběhu servírování ji ochutíme mořskou solí, čerstvým koriandrem, čerstvě mletým pepřem a olivovým olejem. • Příprava masa (cca 12 minut): Ukrojený steak z flapu vložíme na dobře nahřátý gril nebo grilovací pánev (do ruky nad grilem sálá teplo) a ogrilujeme na stupeň propečenosti medium rare. Následně steak necháme asi 5 minut odpočinout na teplém místě (60 °C), aby se steak zatáhl a při krájení nevytékala masová šťáva na krájecí desku. • Servírování: Na střed teplého talíře nejdříve servírujeme teplý kuskus, na něj přeložíme na plátky nakrájený steak, který ochutíme solí, čerstvě mletým pepřem a olivovým olejem. Nakonec aranžujeme ochucené kousky grilované zeleniny. Servírovaný pokrm doplníme snítkou čerstvého koriandru a pokapame kvalitním olivovým olejem. 33,0037,95* Kuskus bal.: 5 kg cena za 1 kg 39,9045,89* Koriandr bal.: vanička 100 g cena za 100 g archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH Název položky 15 1.7.14 15:49