Aktuálníletáky.cz   

Globus leták - aktuální akční letáky Globusu :

Platnost od 24.7 .2014 do 30.7 .2014


 - strana 4










     

- strana 4

Ovoce, zelenina Švestky Švestky jsou oblíbeným ovocem pozdního léta a podzimu. Kromě skvělé chuti a pestrého využití v kuchyni mají také léčebné účinky. Jsou bohaté na vlákninu, tříslovinu a organické kyseliny. Léčí revmatismus, dnu, onemocnění jater, ledvin a krevního oběhu. Pomáhají také udržovat správnou hladinu cholesterolu v krvi. Ovoce a zelenina přímo na váš stůl Švestky volné 1 kg 16, 90 Hrozny bílé Victoria volné nová sklizeň Itálie 1 kg 44,90 Jsou chutné nejen čerstvě utržené ze stromu, ale mají široké uplatnění i v kuchyni. Konzumují se mražené a kompotované, z nejměkčích plodů se vyrábějí povidla, kterými se pak plní ovocné knedlíky, buchty i koláče, suší se nebo se z nich destilací vyrábí oblíbená slivovice. Čerstvé, sušené či nakládané by neměly chybět na žádném stole. Cuketa zelená volná 1 kg 16, 90 Rajčata cherry červená kulatá balená 250 g 100 g = 5,96 Kč 1 ks 14,90 Ingredience: 200 ml bílého jogurtu, 100 g krupicového cukru, 2 vejce, 5 lžic oleje, 100 g hladké mouky, 80 g hrubé mouky, 1/2 balíčku kypřícího prášku, 1 sáček vanilkového cukru, tuk na vymaštění, hrubá mouka na vysypání formy, asi 500 g švestek, Drobenka: 60 g polohrubé mouky, 50 g moučkového cukru, 50 g másla Praha - Černý Most Postup přípravy: Jogurt rozšlehejte v míse s krupicovým cukrem, vejci a olejem, přisypte mouku prosátou s kypřícím práškem, vanilkový cukr a všechno promíchejte.Těsto nalijte do vymaštěné, moukou vysypané koláčové formy, povrch uhlaďte tak, aby těsto bylo na okrajích mírně vyšší, na povrch poklaďte půlky nebo čtvrtky švestek slupkami dolů, posypte drobenkou a upečte ve středně vyhřáté troubě. Příprava drobenky: Prosátou mouku promněte s cukrem a máslem. Švestky můžete nahradit i jiným ovocem. 4 Celer řapíkatý se zkrácenou natí balený 1 ks 16, 90 Hrách zelený lusky volný 1 kg 46,90