Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Maso, zelenina

Platnost od 30.7 .2014 do 26.8 .2014


Maso, zelenina - strana 4










     

Maso, zelenina - strana 4

Ma so MASOVÁ NABÍDKA Vepřová plec bez kosti Hovězí přední bez kosti • kuchyňská úprava • původ: Česká republika • vakuově baleno • bal.: cca 1 kg • cena za 1 kg • původ: Česká republika • v ochranné atmosféře • bal.: cca 1 kg • cena za 1 kg 139,90 160, archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH HOVĚZÍ MASO 89* Oblíbenou surovinou na mleté maso je hovězí přední, zejména krk, podplečí neboli karb (má max. 0,3–0,5 % tuku), plec a kližka (která se ovšem musí zbavit šlach a  úponu). Zvolit však lze i  libovější maso, jako je zadní. Mleté hovězí se využívá k  přípravě karbanátků, sekané či směsí na těstoviny, hodí se i pro grilované pokrmy, například oblíbené hamburgery, trendem je maso v bio kvalitě. Přední a  zadní lze kombinovat, základem mnoha známých receptů je také směs hovězího a vepřového. VEPŘOVÉ MASO 119,90 137, 89* Nejvyužívanější částí pro přípravu mletého masa je bezesporu vepřová plec. Výtečně chutná v  podobě mletých řízků, jako směs do plněných paprik, zpracovává se také ve formě kuliček nebo šišek a je nezbytnou ingrediencí tradiční sekané. Bezpočet receptů pracuje se směsí mletého vepřového a  hovězího, která se obvykle míchají v poměru 60 % vepřového a 40 % hovězího. Tučnější vepřové maso se v  tomto případě postará o  žádoucí šťavnatost, hovězí pak o jemnou a vyváženou chuť. TELECÍ MASO Na mletí se dobře hodí plec, kližka (musí se ovšem zbavit šlach a úponu) či hrudí. Výtečně chutná v podobě mletých řízků – dokonalou chuť a jemnost zaručí rozpuštěné máslo, jež se během přípravy smíchá s  masem. Mleté telecí najde využití v masových směsích na těstoviny, může se také kombinovat s  vepřovým a  hovězím, například při přípravě karbanátků či sekané. 4 cE1417_02-09.indd 4 EPIKURE 16.7.14 16:07