Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Maso, zelenina

Platnost od 30.7 .2014 do 26.8 .2014


Maso, zelenina - strana 6










     

Maso, zelenina - strana 6

Ma so INSPIRACE DO VAŠÍ KUCHYNĚ HAMBURGER Pro přípravu hamburgeru použijte kvalitní mleté hovězí. Doporučovanou kombinací bývá směs předního a zadního masa, kterou stačí lehce dochutit pepřem a opéct či ogrilovat. ŠVÉDSKÉ MASOVÉ KULIČKY Slavné kuličky, které si oblíbili konzumenti po celém světě, se švédsky nazývají köttbullar a připravují se ze směsi vepřového a hovězího masa. Nejčastěji se podávají se smetanovou omáčkou a brusinkami. PLJESKAVICA Grilované masové placky jsou považovány za srbské národní jídlo. Pro jejich přípravu se používá směs vepřového, hovězího, jehněčího a telecího masa dochucená paprikou, petrželí a cibulí. SKOTSKÁ VEJCE Vařené vejce obalené mletým masem je populárním pokrmem v  anglosaských zemích. Příprava je velmi jednoduchá a  rychlá –  uvařené vejce se obalí směsí vepřového a  hovězího masa ochucenou solí, pepřem a petrželkou a následně se osmaží. ŘECKÉ BIFTEKI MRAZENÍ POVOLENO Sýr feta obalený mletým hovězím masem ochuceným česnekem, sekanou mátou a cibulí je tradiční specialitou řecké kuchyně. Čerstvé mleté maso můžete zamrazit pro pozdější využití. V  kvalitním neprodyšném obalu vydrží v mrazničce i několik měsíců. Rozmrazené maso nikdy znovu nezamrazujte a vždy ho tepelně upravte – pro přípravu syrových pokrmů, jako je například tatarský biftek, už není vhodné. ČUFTY Pokrm z mletého masa má mnoho podob a  pod různými názvy se s  ním lze setkat v chorvatské, bosenské, libanonské, turecké, íránské či indické kuchyni. Základem je mleté maso (hovězí, jehněčí, skopové, vepřové i drůbeží), jež se pojí s dalšími ingrediencemi, např. cibulí, rýží, bulgurem, bylinkami a  rozličným kořením. Vytvarované koule či placky se následně pečou nebo grilují, mohou se však také vařit v omáčce. 6 cE1417_02-09.indd 6 EPIKURE 15.7.14 13:39