Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Maso, zelenina

Platnost od 30.7 .2014 do 26.8 .2014


Maso, zelenina - strana 8










     

Maso, zelenina - strana 8

Ma so CHILLI CON CARNE S ČOKOLÁDOU (8 PORCÍ) CHILLI CON CARNE Pikantní pokrm považovaný za mexickou specialitu ve skutečnosti pochází z  USA. Vedle mletého hovězího masa jsou základními ingrediencemi chilli papričky, fazole, kukuřice a  rajčata. Nabízíme vám recept s netradičními přísadami. 2 cibule 1 stroužek česneku olej 750 g mletého hovězího masa 1 lžička římského kmínu 500 ml vývaru 500 g konzervovaných rajčat 1 lžíce rajčatového pyré 2 plechovky kukuřice (po 425 ml) 2 plechovky červených fazolí (po 425 ml) 6 rajčat 3 papriky 1 chilli paprička Habanero 2 čerstvé chilli papričky 125 g mléčné čokolády sůl, pepř Nasekáme cibuli a  česnek a  ve velké pánvi je zlehka orestujeme na troše oleje. Přidáme mleté maso, ochutíme je solí, pepřem a  kmínem a  osmahneme. Směs zchladíme vývarem. Přimícháme konzervovaná rajčata, rajčatové pyré, kukuřici a  fazole. Nakrájíme rajčata a  papriky, chilli papričky zbavíme semínek a  nasekáme je najemno. Zeleninu vmícháme do obsahu pánve a  zvolna vaříme asi 90 minut. Přisypeme nastrouhanou čokoládu a  necháme ji zvolna rozpustit. Směs vaříme na mírném plameni ještě půl hodiny a podáváme s masovými kuličkami. NA CO SI DÁT POZOR? Při manipulaci s mletým masem dbejte na přísná hygienická opatření – pracovní plochu, nástroje, ruce i oblečení udržujte v čistotě. Používejte maximálně kvalitní a čerstvé maso – skladujte je při správné teplotě a umelte těsně před použitím. Kuchyňské náčiní (mlýnek, nože, prkénko) používejte výhradně ke zpracování masa a dbejte na to, aby nepřišly do kontaktu s jinými čerstvými surovinami. 8 cE1417_02-09.indd 8 EPIKURE 15.7.14 13:39