Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 30.7 .2014 do 12.8 .2014


Čerstvé potraviny - strana 14










     

Čerstvé potraviny - strana 14

Zapečené cannelloni se špenátem Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) 750 g 14,99 Kč 200 g 150 g 200 g 50 g 50 g 37,04 Kč 6,39 Kč 1500 g 500 g 20 g 0,5 g 200 g 30 g 200 g 164,85 Kč 55,90 Kč 0,09 Kč 0,17 Kč 13,38 Kč 13,77 Kč 120 g 100 g 1500 g 15 g 25 g 0,2 g 12,43 Kč 12,60 Kč 37,35 Kč 0,07 Kč 1,65 Kč 0,07 Kč 30 g 300 g 100 g 100 g 13,77 Kč 26,97 Kč 12,60 Kč 10,76 Kč Cena za jednu porci** : 6,30 Kč 2,13 Kč 44,33 Kč Tipy kuchaře: archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH 1. Cannelloni si můžeme zakoupit již hotové. Pak je jen naplníme do pečicí nádoby, zalijeme omáčkou a zapečeme. 2. Cannelloni je nejlepší připravovat v jednoporcových miskách, ve kterých je také servírujeme. 3. V tomto receptu je možné použít i žloutky pasterované. Obtížnost: Pracovní postup: 120 min • Příprava náplně (cca 45 minut): Mleté maso vložíme do misky a společně se studenou vodou ho vymícháme v lepivý prát. Maso se musí rozmělnit do lepivé konzistence. Poté přidáme v kutru nasekaný omytý listový špenát, sůl, čerstvě mletý pepř, smetanu a na nudličky nakrájené lístky čerstvé bazalky. Vše promícháme a uložíme do chladničky. • Příprava těsta na cannelloni (cca 15 minut): Mouku nasypeme do kotlíku univerzálního stroje, přidáme žloutky, vejce, olivový olej a polovinu dávky vody. Kotlík se surovinami upevníme do stroje a při rychlosti 1 pomocí háku vymícháme těsto, které je vláčné. Druhou polovinu vody použijeme jen v případě potřeby, je-li těsto příliš tuhé. Těsto vyjmeme do misky, přikryjeme potravinovou fólií a necháme asi 20 minut odležet. • Příprava omáčky a doplňků (cca 15 minut): Oloupanou šalotku nakrájíme nadrobno, oloupaný česnek nakrájíme na malé kousky. Nakrájenou šalotku a česnek krátce orestujeme na olivovém oleji dosklovata. Poté přidáme drcená rajčata, vše ochutíme solí, čerstvě mletým pepřem z mlýnku a krátce povaříme. Doplňky: Omytou čerstvou bazalku natrháme na lístky. Datlová rajčátka omyjeme a překrájíme na čtvrtiny. • Příprava cannelloni (cca 60 minut): Odleželé těsto vyválíme do tvaru obdélníku a nakrájíme ho na obdélníky o rozměru 5 × 10 cm. Ochucenou masovou směs si přeložíme do cukrářského sáčku na jedno použití, nůžkami odstřihneme jeho špičku tak, aby průměr otvoru byl 15 mm, a vytlačíme masovou směs na okraj delší strany těsta. Protilehlou stranu potřeme rozšlehaným vejcem a stočíme těsto do tvaru cannelloni. Naplněné cannelloni vyskládáme do máslem vymaštěné zapékací nádoby. Cannelloni přelijeme hotovou omáčkou, vložíme do trouby a pečeme na 165 °C asi 45 minut (čas pečení závisí na velikosti a výšce zapékaného pokrmu). • Servírování: Zapečené cannelloni necháme zchladnout, nakrájíme na porce a při servírování regenerujeme. Následně je přeložíme do středu teplého talíře a pokapeme kvalitním olivovým olejem. Pokrm doplníme nakrájenými rajčaty a lístky čerstvé bazalky. Hovězí sekané maso 20 % tuku 00 17, 19,55* 14 cF1417_01-16.indd 14 Hladká mouka „00“ bal.: 5 kg cena za 1 kg 90 109, 126,39* původ: Česká republika baleno v ochranné atmosféře bal.: cca 1,5 kg cena za 1 kg 24,9028,64* Rajčata jemně drcená bal.: 2,5 kg cena za 1 kg 16.7.14 13:10 archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Cannelloni: Horeca Select Mouka hladká Farina typ „00“ Žloutky Vejce Voda Olej olivový extra virgine Vejce na potření těsta Náplň: Hovězí maso sekané 20 % tuku Špenát listový, čerstvý Sůl kamenná Horeca Select Pepř černý, celý Horeca Select Smetana 30 % Horeca Select Bazalka čerstvá Voda Omáčka: Šalotka banánová Olej olivový extra virgine Horeca Select Rajčata drcená Sůl kamenná Česnek Horeca Select Pepř černý, celý Doplňky: Horeca Select Bazalka čerstvá Rajčata datlová Olej olivový extra virgine Máslo na vymaštění nádoby ilustrativní. Ověřte si prosím archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny y uvedené v kalkulaci jsou j p sím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých pro jednotlivých ý surovin. Název položky