Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 30.7 .2014 do 12.8 .2014


Čerstvé potraviny - strana 15










     

Čerstvé potraviny - strana 15

Tartare z divokého lososa Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Název položky Maso: Divoký losos Olej olivový extra panenský Horeca Select Petržel listová Sůl Fleur de Sel Doplňky: Rajčata sušená v oleji Horeca Select Olivy černé Horeca Select Olivy zelené Horeca Select Rukola čerstvá Listy červené řepy Kapary sterilované Olej olivový extra panenský Ocet balzamikový 1000 g 100 g 30 g 0,5 g 649,00 Kč 12,60 Kč 6,57 Kč 0,26 Kč 300 g 200 g 200 g 50 g 50 g 100 g 100 g 30 g 42,84 Kč 7,80 Kč 9,98 Kč 9,99 Kč 15,96 Kč 15,14 Kč 12,60 Kč 5,76 Kč Cena za jednu porci** : 78,85 Kč Obtížnost: 30 min • Příprava masa (cca 30 minut): Filet divokého lososa si položíme na krájecí desku kůží dolů. Vezmeme si dlouhý, ostrý nůž s pevnou čepelí a odřízneme maso od kůže v ocasní části asi 5 cm. Následně si jednou rukou přidržujeme kůži lososa (nejlépe v utěrce), druhou rukou vedeme nůž těsně po kůži a táhneme směrem od sebe. Pinzetou na ryby odstraníme všechny kosti tak, že je vytahujeme směrem po růstu kosti, abychom maso nepotrhali. Poté filet obrátíme a odřízneme šedivý tuk, který je pod kůží. Zůstane nám tak pouze čisté maso lososa, které nakrájíme ostrým nožem na pravidelné kostičky o velikosti 5 mm. • Příprava doplňků (cca 10 minut): Rukolu a listy řepy umyjeme, odstředíme v odstředivce na saláty a přebereme. Olivy a kapary oddělíme od nálevu a ochutíme olivovým olejem. Olivy překrojíme na poloviny. Sušená rajčata necháme okapat na papírové utěrce a vytvarujeme z nich malé ruličky. Listovou petržel omyjeme a otrháme lístky. • Servírování: Středem studeného talíře naaranžujeme do širokého pruhu kostičky nakrájeného lososa ochuceného kvalitním olivovým olejem a mořskou solí. Na obě dvě strany aranžujeme kapary, olivy, listy červené řepy a rukoly. Olivový olej a balzamikový ocet servírujeme ve formě kapek. Tartare z lososa doplníme lístky listové petržele. Tipy kuchaře: 1. K tomuto pokrmu je vhodné servírovat plátky upečené bagety. 2. Tartare připravujeme výhradně z kvalitního a čerstvého lososa. Petr P t Stádník Stád ík šéfkuchař MAKRO/METRO PRO ZAJIŠTĚNÍ TOP KVALITY DOSTUPNÝ POUZE V SOBOTU A NEDĚLI Losos nerka filet 00 649, 746,35* cF1417_01-16.indd 15 lat.: Oncorhynchus nerka vel.: 1–1,4 kg/ks původ: Aljaška, lov cena za 1 kg 49,9057,39* Olivy kalibr: 220/240 bal.: 3,2 kg cena za 1 kg 21,9025,19* Petrželka hladkolistá bal.: vanička 100 g cena za 100 g archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Pracovní postup: 15 16.7.14 13:11