Aktuálníletáky.cz   

Globus leták - aktuální akční letáky Globusu : Letní osvěžení

Platnost od 31.7 .2014 do 6.8 .2014


Letní osvěžení - strana 8










     

Letní osvěžení - strana 8

Ovoce, zelenina Výběr nejlepšího ovoce a zeleniny z Globusu Libor Havlásek PRODEJCE HYPERMARKET OPAVA Něco tak běžného… Název níže uvedeného receptu nikoho určitě neohromí, brambory a květák jsou něco přece tak obyčejného a běžného. Tyto dvě plodiny se na našich stolech objevují skoro vždy vedle sebe, platí pravidlo: když se na talíř dostane květák, jde za ním brambor v některé ze základních variant přípravy - vařený, pečený, smažený. Jen další ingredience se mění, pokrmy jsou dochucovány různými druhy koření a bylinek, z nichž mezi nejpoužívanější patří kmín, petrželka, cibulka, pažitka a česnek. K bramborám ve všech podobách se hodí mléčné a jogurtové produkty, nejlépe zakysané, u nás je velmi oblíbená tradiční tatarská omáčka. Meloun vodní červený volný 1 kg V teplých letních dnech doporučujeme vyzkoušet rychlý, jednoduchý recept, jehož přípravu zvládne každý: Brambory konzumní rané volné 1 kg 6, 90 7, 90 Broskve skládané 1 kg Rajčata červená kulatá volná 1 kg 23,90 19,90 Rané brambory s květákem na pánvi Doba přípravy: 45 minut Na 4 porce budete potřebovat: 500 g květáku 500 g brambor 200 g šunky 6 ks vajec 2 ks středně velké cibule 1/8 l zeleninového vývaru 2 lžíce másla nebo tuku 1 lžička kmínu sladká mletá paprika mletý bílý pepř sůl cibulka s natí nebo pažitka Praha - Černý Most Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké špalíky. Očištěte a omyjte květák, potom jej rozčtvrťte, odstraňte košťál a nakrájejte na tenké proužky. Rané brambory zbavte slupky (gurmáni slupku nechávají, dodává pravou bramborovou chuť), omyjte a nakrájejte na kostičky. V pánvi rozehřejte máslo (tuk), orestujte zprudka cibuli, přidejte květák a brambory a všechno opečte. Poté směs na pánvi okořeňte kmínem, podlijte vývarem a duste na středně rozehřáté plotýnce pod poklicí asi 20 minut. Nakrájejte na kostičky šunku a zamíchejte do směsi v pánvi. Na závěr zamíchejte do pánve rozšlehaná vejce a nechte je srazit při nižší teplotě. Hotový pokrm osolte, posypte mletým pepřem a paprikou, můžete přidat najemno nakrájenou cibulku nebo pažitku, případně jiné bylinky. Nechte si chutnat! 8 Květák bílý 1 ks Cibulka lahůdková svazek 1 ks 18, 90 7, 90 Zelí hlávkové bílé rané volné1 kg Česnek svazek 1 ks 7,90 39,90