Aktuálníletáky.cz   

Globus leták - aktuální akční letáky Globusu : Letní osvěžení

Platnost od 31.7 .2014 do 6.8 .2014


Letní osvěžení - strana 9










     

Letní osvěžení - strana 9

Pultový prodej Na ryby snadno a chutně Ryby bychom měli konzumovat alespoň 2x týdně. V mase ryb je velký podíl vody, ale také velký obsah plnohodnotných bílkovin, asi 20 %. Dále ryby obsahují vitamíny A, B, D a velmi nízký obsah tuku. Rybí maso je navíc druhem masa s nejvyšším dietním lehce stravitelným účinkem. Ryby lze vařit, dusit, nakládat, smažit, udit i grilovat. Jejich příprava může být velice snadná. Vyberte si z naší nabídky čerstvých ryb a připravte si je podle jednoduchých, ale velice chutných návodů. Vychutnejte si je s doporučenými lahůdkami, které v Globusu nakoupíte. 32, 100 g 100 g 24,90 100 g 100 g 8,90 6,90 Tuňáka, který svou chutí připomíná telecí maso, připravíme na grilu velice snadno. Správný steak by měl mít šířku 2,5 cm. Tzatziki díky svěží chuti smetanového jogurtu a okurek se skvěle doplňují s chutí ryby. Tuňák na grilu s tzatziki Pražma na grilu se sušenými rajčaty Doporučujeme nakrájet sušená rajčata na menší kousky. K rajčatům nasekáme čerstvou petržel. Do směsi přidáme snítku tymiánu. Krátce vše zpěníme na másle nebo olivovém oleji. Tymián vyndáme. Rybu potřeme olivovým olejem, posolíme. Grilujeme ji pozvolna cca 10 minut z každé strany. Směsí přelijeme rybu a vychutnáme si chuť tradiční středomořské kuchyně. 100 g 69, 90 Tuňák filet Řecké tzatziky, Pražma má málo kostí a pevné, bílé maso. Díky mírně tučnějšímu masu jsou pražmy ideální na gril. Sušená rajčata jsou zralá rajčata, která ztratila většinu obsahu vody sušením po 4 - 10 dnů na přímém slunci a která si uchovají velkou část vitaminů, minerálů a dalších látek prospívajících našemu organismu. Mořský vlk 7,90 10,50 s brambory, plátky brambor z Česka a Slovenska se slaninou v salátu pro opravdové labužníky 90 Pražma královská Sušená rajčata, Sedlácký salát, 100 g Z rozetřeného česneku, nakrájené petrželky, olivového oleje, soli, pepře, citronové šťávy si připravíme marinádu a steaky jí potřeme. Očistěte grilovací rošt a potřete ho olivovým olejem. Uložte na něj steaky a grilujte na rare 1-2 minuty, na medium 2-3 minuty. Otáčejte opatrně. Hotový steak ponechte 2 minuty na talíři uležet a podávejte s tzatziky. 34, Zelené olivy plněné mandlí, 90 100 g 24,90 Mořský vlk má velmi jemné maso a výraznou chuť. Obsahuje málo kostí a není třeba ho příliš kořenit. Olivy díky svým detoxidačním účinkům hrají velkou roli v boji proti stárnutí, civilizačním a srdečním chorobám. Mandle obsahují až 20 různých flavonoidů, tedy látek, které pomáhají před rozvojem nemocí srdce a cév. Mořský vlk v řeckém stylu s mandlemi V misce smícháme 1 vejce s jednou lžičkou škrobu a půlkou lžičky soli. Touto směsí potřeme rybu a necháme ji v míse odležet. V pánvi opečeme zvolna na nudličky nakrájenou slaninu a necháme ji odkapat na papírové utěrce. Rybu zprudka opečeme z obou stran v pánvi na oleji, přeložíme ji na plech, posypeme slaninou a plátky mandlí. Pečeme v troubě při 170 °C asi 10 -12 minut. 9