Aktuálníletáky.cz   

Akční­ leták Kaufland : Psací potřeby, potraviny

Platnost od 31.7 .2014 do 6.8 .2014


Psací potřeby, potraviny - strana 29










     

Psací potřeby, potraviny - strana 29

RECEPTY litevský sýrový poklad Labdien! Tohle slůvko v   l i te vš t i n ě znamená „Dobrý den!“ A  takto se Vám představuji já, sýr Džiugas. V  Litvě mě vyrábějí už od roku 1924. V Česku zatím bohužel nejsem až tak známý, ale pro Litevce znamenám nejoblíbenější produkt. A když už jsme u toho chlubení, jsem také ověnčen řadou medailí z různých světových soutěží. Teď ale k  tomu, co Vás zajímá nejvíce. Jsem tvrdý sýr parmazánového typu. Vyrábějí mě z  toho nejkvalitnějšího kravského mléka. Pak zraju 12, 18, 24, 36 nebo 48 měsíců, podle čehož se mění má chuť. Čím jsem starší, tím mám více aminokyselin, aminokyse které jsou dobré pro vitalitu a celkové fungování Vašeho organismu. Na mém povrchu najdete krystalky vápníku a  soli, proto jsem trochu křupavý. Vhodný jsem k  jakémukoliv pečivu, do omáček, k  zapékání, na těstoviny nebo do sendvičů. Hodně se také zúčastňuji svateb, a to jako součást svatebních sýrových dortů. Zkrátka, paráda. Přesvědčte se o mé vynikající chuti sami! Zákusky rolky Košíčky s tuňákem (8 kousků) (8 kousků) Sýr Džiugas hledejte tento týden v nabídce OD Kaufland! Potřebujeme: Potřebujeme: • 1 lilek • 1–2 lžíce oleje • pepř • oblíbené koření, bylinky (tymián, petržel…) • asi 50 g sýru Džiugas • 8 plátků pršutu • 8 lžiček taveného sýra bez příchutě Postup: Lilek umyjeme, dobře usušíme a podélně nakrájejíme na tenké plátky. Budeme potřebovat 8 plátků lilku. Na plech položíme papír na pečení a rozložíme na něj plátky lilku, potřeme je olejem, posypeme pepřem a kořením. Lilek pečeme při teplotě 200 °C asi 10 minut, až krásně zhnědne. Sýr nakrájíme na proužky nebo nastrouháme na hrubším struhadle. Na plátek pršutu položíme opečený lilek, pomažeme jej mazacím sýrem, posypeme pepřem, bylinkami, na to dáme sýr a zarolujeme. Rolky podávejte jako snack k vínu. AMK27, AMO29, AVY29, AJV29, CB29, CK25, Ben27, JH25, Kla29, St21, Pis25, Pch25 / - • 8 krajíců toustového chleba • 2 vejce • 2 lžíce (kysané) smetany • 4 lžíce strouhaného sýra Džiugas • pepř, sůl podle chuti • 180 g tuňáka ve vlastní šťávě z konzervy • 1 jablko Postup: Krajíce chleba vyválíme, aby byly tenčí. Formičky na muffiny (vhodné jsou silikonové formičky na pečení muffinů) vysteleme krajíčky chleba. Ušleháme vejce se smetanou, vmícháme strouhaný sýr, pepř a sůl. Konzervy s tuňákem dobře scedíme a dáme do každé formičky trochu, měla by se vejít asi lžíce tuňáka do jedné formičky. Jablko oloupeme, odstraníme jádřinec a nakrájíme na malé kostičky. Nakrájené jablko nasypeme na tuňáka. Košíčky přelijeme našlehaným vejcem se smetanou a sýrem a pečeme při teplotě 180 °C v troubě asi 25–30 min, až košíčky krásně zhnědnou. Košíčky můžeme servírovat za studena i za tepla. Pramen a foto: Aglo Trading, s. r. o. Ca29, Dc25, DK25, Jic25, JN25, HK27, Chru25, KH21, Lb25, MB29, Na21, NB25, Ny25, Par25, Tu25, RL25 / Cho25, Kad25, ML25, Mo25, Pb21, Plz27, Rok25, So25, UL25, Zat25 / -