Aktuálníletáky.cz   

Globus leták - aktuální akční letáky Globusu : Jarní kolekce textilu

Platnost od 2.3. do 12.3.


Jarní kolekce textilu - strana 8


Jarní kolekce textilu - strana 8

Ovoce, zelenina - 35% Hrozny modré 1 kg 69,90 44, 90 Bylinky dodají hovězímu masu lahodnou chuť a obohatí ho o léčivé účinky. Okurka hadovka Grilovaný hovězí steak s bylinkovým máslem 1 kus INGREDIENCE • 400 g hovězí roštěné • 2 stroužky česneku • 150 ml olivového oleje • sůl • provensálská směs • čerstvě mletý pepř 15,90 POSTUP PŘÍPRAVY Ve větší míse smícháme olivový olej s odpovídajícím množstvím provensálské směsi a utřenými stroužky česneku. Do takto připravené marinády vložíme omyté a naklepané hovězí steaky. Maso necháme v lednici marinovat minimálně dvě až tři hodiny. Poté steaky vyjmeme, necháme okapat, osolíme a opepříme. Grilujeme z každé strany přibližně 5 minut, zatímco maso potíráme zbylou marinádou. Podáváme s grilovanými bramborami, chřestem a domácím bylinkovým máslem. Domácí bylinkové máslo INGREDIENCE • 30 g pravého másla • čerstvá petržel • provensálská směs • sůl POSTUP PŘÍPRAVY Máslo necháme změknout v pokojové teplotě a utřeme ho s provensálskou směsí, solí a najemno nasekanou petrželí. Hotovou směs necháme ztuhnout v misce, případně ji pomocí kuchyňské folie vytvarujeme do válečku. Jakmile máslo v lednici zchladne, nakrájíme ho na kolečka a ozdobíme s ním grilované hovězí steaky. Blumy červené volné 1 kg 44, 90 24, 90 Meloun cukrový žlutý 1 kg Směs provensálská 30 g, rozmarýn, tymián, oregano, saturejka 14,90 Ředkvičky SMĚS ITALSKÁ Á Tato směs v sobě kombinuje bylinky typické pro italskou kuchyni, a tak je vhodná na ochucení jakéhokoli tamějšího pokrmu (pizzy, těstovin, rizot, masa, pomazánek i bylinkových másel). 1 svazek 6, 90 8 Směs italská 30 g, oregano, šalvěj, ore rozmarýn, estragon Slunečnice jádra loupaná 100 g Tykev 5, 90 jádra loupaná 100 g 11,90 SMĚS PROVENSÁLSKÁ Kombinace bylin se hodí především pro francouzskou kuchyni (zeleninové saláty, zapékané brambory, masové pokrmy s omáčkou či grilované ryby). Rozmarýn dodá jídlu nádherné silné aroma, tymián ostřejší chuť i vůni a harmonický celek dotvoří oregano a saturejka.