Aktuálníletáky.cz   

Globus leták - aktuální akční letáky Globusu : Jarní kolekce textilu

Platnost od 2.3. do 12.3.


Jarní kolekce textilu - strana 9


Jarní kolekce textilu - strana 9

Lahůdky Rajčata zapékaná se sýrem Jadel INGREDIENCE • 150 g sýru Jadel • 3 rajčata • 1 cuketa • 1 červená cibule • 1 žlutá paprika • 50 ml vody • 30 ml olivového oleje • 1 snítka čerstvé petržele • černý pepř • sůl POSTUP PŘÍPRAVY Troubu předehřejeme na 180 °C. Cuketu a papriku omyjeme, osušíme a nakrájíme na drobné kostičky. Cibuli nasekáme na menší kousky. Připravenou zeleninu zlehka osolíme, opepříme a osmažíme ji na olivovém oleji dozlatova. Změklou směs promícháme s nasekanou petrželí. Omytá rajčata rozkrojíme na polovinu a vydlabeme z nich dužinu. Vzniklé prohlubně jemně osolíme a naplníme je osmahnutou zeleninou. Plněná Jedinečnou rajčata vyskládáme do hlubšího pekáče, posypeme je třemi čtvrtinami chuť Jadelu nejlépe nastrouhaného sýru Jadel, pokapeme olivovým olejem a podlijeme uchováte, pokud ho vodou. Pekáč přikryjeme alobalem a vložíme na 20 minut do předehřáté uložíte do slaného trouby. Po 20 minutách sejmeme alobal, posypeme rajčata zbytkem sýra nálevu. a zapečeme ještě 10 minut. Pokrm můžeme podávat studený i teplý. Coburger Brie 50 % t. v s. Jadel 37% t. v s. Sýrová pomazánka s česnekem 100 g Hermelínový salát 100 g 11, 90 10, 90 je bílý pletený pařený sýr, vyrobený z kravského mléka, pochází z dálného východu, kde se prodává ve slaném nálevu, hodí sa do studené kuchyně, doporučujeme k suchému bílemu vínu 100 g 16, 90 Hanácký salát 100 g JADEL – SLANÉ POTĚŠENÍ Jadel je výborný, chutově výrazný bílý pařený sýr s tuhou konzistencí (37 % t. v s.). Tato česká specialita se vyrábí z kravského mléka a hodí se jak k samostatné konzumaci ve společnosti piva a vína, tak i jako přísada do salátů a pomazánek. Může se však použít také k zapékání, případně k smažení v těstíčku – jeho velkou výhodou je, že se ani při zahřátí na vyšší teplotu příliš neroztéká. Zlatá Niva 60 % t.v s. je na povrchu pokryt bílou plísní, uvnitř je nažloutlý, ve zralém stavu má jemnou a pružnou konzistenci, chuť a vůně je jemně aromatická, doporučujeme červená i bílá vína s ovocnou chutí, nebo suchá růžová vína 100 g – sýr krémové barvy s modrou plísní uvnitř hmoty je vyráběn podle tradiční receptury a pyšní se označením PDA. Vyniká pikantní slanou chutí a hodí se i pro přípravu teplých jídel. 100 g 15, 90 19, 90 6, 90 14,90 Sýr ementálského typu Tilápie patří mezi nejméně tučné ryby, filety jsou bez kůže a kostí. Proto jsou velmi vhodné i pro ty nejmenší strávníky 100 g 23, 90 Salát „Masový mls“ 100 g 16,90 11, 20%, 45%, 45% uzený vyznačuje se vláčnou konzistencí, má nasládlou chuť s ořechovým podtónem a smetanově nažloutlou barvu, je vhodný k přípravě sýrových specialit i na studené občerstvení, doporučujeme k bílým vínům Ryzlink, Rulandské nebo Pálava 100 g 90 9