Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Potraviny

Platnost od 13.8 .2014 do 26.8 .2014


Potraviny - strana 6










     

Potraviny - strana 6

PRO VŠECHNY, KTEŘÍ DÁVAJÍ PŘEDNOST KVALITĚ TRVANLIVÉ SALÁMY Vyhláška č. 264/2003 Sb. pro maso a masné výrobky stanovuje pro trvanlivé výrobky následující požadavky: • obsah tuku: max. 55 % • aw (aktivita vody): 0,93 a nižší Co znamená aw (aktivita vody)? Aktivita vody vyjadřuje vodu, která je dostupná a využitelná mikroorganismy. Čím nižší je aktivita vody, tím méně se mohou mikroorganismy množit a výrobek negativně ovlivňovat. • trvanlivost min. 21 dní při teplotě 20 °C Trvanlivé masné výrobky dělíme do dvou skupin: Tepelně opracované trvanlivé masné výrobky Vysočina bal.: cca 0,7 kg cena za 1 kg 00 79, 90,85* • při tepelném opracování musí mít v jádře teplotu min. 70 °C po dobu min. 10 minut (tzv. uzení teplým kouřem) • po tepelném opracování se výrobky suší a zrají Tepelně neopracované (fermentované) trvanlivé masné výrobky Poličan bal.: 750 g cena za 750 g 90 94, 109,14* • se startovací kulturou nebo bez • jsou uzeny pouze studeným kouřem o teplotě 20 °C, poté se suší a zrají Vysočina bal.: 400 g plátky cena za 400 g 54,90 Poličan bal.: 400 g plátky cena za 400 g 69,00 Uherský salám bal.: 70 g plátky cena za 70 g 34,50 63,14* 79,35* Uherský salám bal.: 400 g cena za 400 g 6 cS1418_01-21.indd 6 149,90 172,39* Fermentace (kvašení) je způsob konzervace potravin působením mikroorganismů, zejména žádoucích bakterií mléčného kvašení za příznivých fyzikálních vlivů. Celý proces probíhá za přísně kontrolovaných podmínek. 39,67* Skupina METRO, jejíž součástí je i MAKRO Cash & Carry ČR, slaví letos 50. výročí založení. Slavte s námi! 31.7.14 11:27 *cena s DPH Co je fermentace?