Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 27.8 .2014 do 9.9 .2014


Čerstvé potraviny - strana 14










     

Čerstvé potraviny - strana 14

Grilovaná perlička s trhaným salátem a hruškami Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) 1500 g 100 g 10 g 150 g 502,50 Kč 12,60 Kč 4,30 Kč 15,54 Kč 600 g 300 g 750 g 100 g 29,94 Kč 25,90 Kč 37,42 Kč 6,59 Kč 100 g 50 g 3g 150 g 6,59 Kč 2,38 Kč 0,01 Kč 18,90 Kč 250 g 50 g 30 g 150 g 3,98 Kč 6,30 Kč 1,43 Kč 19,98 Kč 300 g 122,97 Kč archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Cena za jednu porci : Obtížnost: Pracovní postup: 81,73 Kč Tipy kuchaře: 1. Aby porce dobře vypadala, je vhodné dokonale očistit konec kosti u prsíčka perličky. 2. Hrušku do salátu můžeme i krátce povařit v bílém či červeném víně s kořením. 3. Při práci s fenyklem pamatujeme na to, že oxiduje, stejně jako např. jablka. Proto máme vždy po ruce čerstvý citron na zakápnutí. 4. Saláty nikdy nekrájíme, pouze trháme, protože krájením ztrácejí lehkost, šťavnatost i křupavost. 30 min • Příprava šalotky (cca 10 minut): Na pánev nalijeme velmi malé množství olivového oleje, přidáme oloupanou, na lodičky nakrájenou šalotku a orestujeme ji dosklovata. Poté na ni nasypeme cukr a vlivem tepla z něj vytvoříme světlý karamel. Vše zalijeme bílým vínem a ochutíme solí. Následně snížíme příkon tepla a zredukujeme množství tekutiny tak, že na dně pánve zůstane jen trocha hustého sirupu, který jen lehce obaluje šalotku. Šalotka zůstane křupavá a má skleněný vzhled. • Příprava emulze (cca 5 minut): Do misky nalijeme olivový olej, přidáme sůl, cukr, citronovou šťávu a metličkou vymícháme v emulzi. • Příprava salátu (cca 10 minut): Pečlivě omytý Frisée salát natrháme na hrubší kousky. Jednotlivé kousky odtrháváme od středového řapíku. Omyté hrušky rozkrojíme, zbavíme jadřince a ostrým nožem je nakrájíme na výseče. Z citronové šťávy a vína připravíme marinádu, do které výseče hrušek naložíme. Omytý, očištěný fenykl nakrájíme podélně na tenké plátky, které ihned ochutíme solí, pokapeme olivovým olejem a přidáme k hruškám. Než si připravíme perličku, marinovaný fenykl trochu změkne. • Příprava perličky (cca 10 minut): Očištěnou perličku vložíme na dobře nahřátou grilovací pánev s malým množstvím olivového oleje. Opečeme ji z obou stran do zlatavé barvy, poté přidáme máslo, které osolíme mořskou solí. Tímto máslem se solí přeléváme opékající se perličku do té doby, než nám máslo pěkně zhnědne. Proces provádíme na teplé pánvi, ale mimo přímý příkon tepla, abychom máslo nespálili. Poté perličku přeložíme na plech a dopékáme v troubě při 150 °C po dobu asi 5 minut. Po upečení maso vyjmeme, pokapeme kvalitním olivovým olejem a osolíme mořskou solí. • Servírování: Při servírování si smícháme marinované hrušky, fenykl s trhanými saláty, emulzí a šalotkou. Takto připravený salát dáme na střed talíře, na něj položíme grilovanou perličku. Salát doplníme hoblinami parmazánu. archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH ZBOŽÍ NA OBJEDNÁVKU 00 335, 385,25* 14 cF1419.indd 14 Perlička supreme původ: Francie bal.: 2 ks = cca 350 g cena za 1 kg Hrušky zelené 90 39, 45,89* Fenykl původ: Itálie bal.: vanička 500 g cena za 500 g 90 39, 45,89* vel.: příčný průměr 65+ mm původ: Itálie bal.: karton cca 4 kg cena za 1 kg 13.8.14 12:40 archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Maso: Perlička supreme chlazená Olej olivový extra panenský Sůl vločková Máslo 82 % Salát: Fenykl čerstvý Salát Frisée bělený Hruška čerstvá Citron Emulze: Citron RIOBA Cukr třtinový, světlý Sůl kamenná Olej olivový extra panenský Šalotka: Šalotka Olej olivový extra panenský RIOBA Cukr třinový, světlý Víno bílé, suché Doplněk: Parmigiano reggiano ilustrativní. Ověřte si prosím archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny y uvedené v kalkulaci jsou j p sím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých pro jednotlivých ý surovin. Název položky