Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Potraviny

Platnost od 27.8 .2014 do 9.9 .2014


Potraviny - strana 3










     

Potraviny - strana 3

Na co si dát pozor při nákupu losos filetu! V poslední době je možné se při nákupu setkat v nabídce firem i s rozmrazeným losos filetem. Je proto velmi důležité věnovat se níže uvedeným aspektům, které pomohou při rozlišení čerstvého a rozmrazeného filetu. Na trh se dodávají především filety z těchto lososů: farmovaný losos obecný (Salmo salar) a  volně lovený aljašský losos Keta (Oncorhynchus keta). Losos obecný je dodáván především v  chlazené a mrazené podobě, losos Keta v mrazeném stavu. V MAKRO jste se nemohli setkat a ani nesetkáte s rozmrazenými losos filetami! Pro optické snížení ceny některé firmy losos filety rozmrazují. Rozdíly mezi čerstvým chlazeným a rozmrazeným lososem obecným (Salmo salar): Čerstvý chlazený losos filet • barva sytě oranžová • pevná konzistence • příjemná vůně „po melounu“ Rozmrazený losos filet • barva světlejší, vybledlá • konzistence více blátivější • vůně neutrální, není cítit „po melounu“ × Uvedená cena je již po slevě. • čerstvý i rozmrazený produkt musí dle legislativy obsahovat etiketu • každé balení (box i vakuum) musí být označeno samostatnou etiketou • rozmrazený produkt musí být označen etiketou s touto formulací „rozmrazený výrobek, znovu nezmrazujte“ • rozmrazovaný filet bývá často balen ve vakuu (zamezení rychlejšímu odtoku vody) • pokud si nejste jistí nebo nemáte potřebné informace (etiketu), ptejte se Zveme Vás na 5. MAKRO Mistrovství ČR ve filetování čerstvého lososa. Soutěž bude probíhat v rámci oslav Mezinárodního dne kuchařů na festivalu Foodparade v zahradách zámku Troja 6. 9. 2014 od 11.30 hodin. Pstruh duhový (lososovitý) kuchaný *cena s DPH lat.: Oncorhynchus mykiss vel.: 200–1000 g/ks původ: Itálie, chov cena za 1 kg 3 cS1419_01-32.indd 3 169,00 194,35* ˇ kuchari ku chari www.makro.cz 13.8.14 17:14