Aktuálníletáky.cz   

Billa - akční leták : Velký

Platnost od 27.8 .2014 do 2.9 .2014


Velký - strana 4










     

Velký - strana 4

Když maso, tak Vocílka! Garance: Z českých chovů Poctivá kvalita Dobře opracováno Profesionálně naporcováno Denně kontrolovaná kvalita Marinády bez éček a bez alergenů Recept šéfkuchaře Giuseppa Kuřecí frikasé Bohatá krémová omáčka na kuřecím mase... skvělé s bramborovou kaší nebo rýží. Ingredience na 4 porce: 1/4 šálku polohrubé mouky 1/4 šálku margarínu 2 šálky tučné smetany ke šlehání 2 šálky kuřecího vývaru 1 polévková lžíce sušené petrželky 4 vaječné žloutky 1/4 šálku citronové šťávy 1 kávová lžička kukuřičného škrobu nebo podle potřeby (volitelně) 4 uvařená kuřecí prsa, nakrájená Postup přípravy: 1. V kastrolu nad středním plamenem smíchejte mouku a margarín, míchejte, dokud se z mouky a margarínu neutvoří kaše. 2. Po ½ šálku přilévejte do moučné směsi smetanu, až se spojí dohladka; vmíchejte kuřecí vývar a petrželku. Omáčku přiveďte k varu a nepřetržitě míchejte, dokud nezhoustne. 3. V míse rozšlehejte vaječné žloutky a citronovou šťávu. 4. Do smetanové směsi pomalu všlehejte žloutky, vždy po jedné lžíci, až se omáčka skoro začne vařit a bude držet na spodní straně lžíce. Nevařte. 5. Budete-li chtít hustší omáčku, smíchejte v misce kukuřičný škrob a ¼ šálku omáčky; tuto směs asi 2 minuty míchejte v omáčce, dokud nezhoustne. 6. Do omáčky vložte kousky uvařených kuřecích prsou a míchejte, dokud se maso neprohřeje. Přesně podle mého gusta! Giuseppe Daddio / Šéfkuchař -17% Vepřová kýta v celku cena za 1 kg, velké balení dříve 144,90 -12% Vepřový steak z krkovice bez kosti, kořeněný cena za 1 kg dříve 204,90 119 90 179 90 -11% Vepřová krkovice s kostí cena za 1 kg dříve 134,90 -27% od Kuřecí stehna cena za 1 kg dříve od 89,90 119 90 64 90 -17% Mělněné maso vepřové 600 g dříve 84,90 -22% Krůtí prso vakuově balené cca 1,2 kg cena za 1 kg dříve 219,90 69 90 1 kg = 116,50 Kč 169 90