Aktuálníletáky.cz   

Globus leták - aktuální akční letáky Globusu :

Platnost od 28.8 .2014 do 3.9 .2014


 - strana 13










     

- strana 13

Pultový prodej Tilapie s ostružinovou omáčkou Ingredience: Ryba: 2 filety tilápie, čerstvý tymián, máslo Omáčka: 100g ostružin, 1dcl vody, 1dcl červeného vína, 1 - 2 lžíce medu Postup: Všechny ingredience na omáčku dáme do hrnce a vaříme na mírném ohni. Ostružiny rozmačkáme a vaříme, dokud není omáčka zredukovaná a krásně hustá. Pokud jsme použili kyselejší ostružiny, můžeme dát více medu. Filety tilápie opečeme z obou stran na másle s tymiánem. Na talíři filet přelijeme omáčkou. Jako příloha je nejvhodnější rýže. Císařský sýr 45% t. v s. má vláčnou konzistenci a sladkou chuť s ořechovým podtónem, doporučujeme dezertní vína typu Ryzlink, Sylvánské či Burgunské 100 g Tilápie filet 100 g 29,90 14, 90 Vlašský salát 100 g 5, 90 Ochutnejte tradiční pochoutky z ryb. Denně čerstvé a od českých dodavatelů. 9,90 Zavináče 100 g 7,90 14,90 20,90 Vejce v majonéze 100 g 10, 90 9,90 Rybí salát v majonéze 100 g 14,90 - 28 % Zlatá Niva 50 % t. v s. Česká sýrová nabídka našeho pultu Historicky první český sýr s chráněným označením Evropské komise je poloměkký sýr s modrou plísní uvnitř vyrobený z kravského mléka, díky vysokému obsahu tuku je nepostradatelný v teplé kuchyni, vhodné vyzrálé červené víno z pozdních sběrů (Cabernet Sauvignon, Merlot, André). 100 g Podle legendy první sýr na české území přivážel dřevař z Pošumaví. Ve tvaru kol jej dopravoval do Prahy z Bavorska. První písemná zmínka o sýru u nás je z listiny v Břevnovském klášteře z roku 993. Sýr zde byl použit jako platidlo. I když Češi sýr konzumují rádi, v Evropě patří k slabšímu průměru. Průměrný obyvatel Česka sní cca 17kg sýra za rok. Řek si pochutná až na 30 kg sýra ročně. 26,90 Globus podporuje české výrobce a nabízí Vám na 40 druhů sýrů české výroby. U nás nakoupíte měkké, tvrdé sýry, uzené, s plísní, ochucené. Přijďte si vybrat. Blaťácké zlato 50 % t. v s. různé druhy měkký sýr zlatooranžové barvy, pružné konzistence, nezaměnitelné hořkomandlové chuti, doba zrání 4 - týdnů, vhodný k svěžím bílým vínům (Veltlínské zelené, Neuburské), varianty se zeleným pepřem a vlašskými ořechy. 100 g 24,90 18,90 Balsýr 47 % t.v s. přírodní měkký nezrající sýr balkánského typu uchovávaný v slaném nálevu, výrazná slaná chuť, vhodné polosuché bílé víno (Chardonnay), pivo, konzumujte v salátech, v zapečených jídlech, oceněn značkou KLASA. 100 g 19,90 12,90 13, 90 Eidam 20% Sýr Eidam 20% v sobě obsahuje veškeré lahodné chuti sýru Eidam, ale má snížený obsah tuku, vhodné bílé a červené víno, pivo. 100 g 19,90 15,90 13