Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čestvé potraviny

Platnost od 10.9 .2014 do 23.9 .2014


Čestvé potraviny - strana 14










     

Čestvé potraviny - strana 14

Pečená kačeří prsa s pastiňákovým pyré, kapustou a liškami Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) 1800 g 718,20 Kč 2g 100 g 1,04 Kč 10,40 Kč 300 g 100 g 80 g 100 g 100 g 100 g 4g 4,17 Kč 0,89 Kč 2,39 Kč 1,65 Kč 3,25 Kč 10,40 Kč 2,08 Kč 650 g 80 g 2g 80 g 60 g 80 g 200 g 1g 1g 10,34 Kč 8,32 Kč 1,04 Kč 16,79 Kč 10,79 Kč 19,44 Kč 4,59 Kč 0,52 Kč 0,66 Kč Obtížnost: Pracovní postup: 80 min • Příprava masa (cca 20 minut): Kačeří prsa omyjeme, osušíme a kůži nakrojíme na kostičky, aby se lépe vypekla. Důkladně kůži prosolíme a na suché, nepřilnavé pánvi ji pozvolna vypečeme bez obracení do zlatavé barvy. Důležité je, aby se vypekl tuk z kůže a vytvořila se nám na povrchu zlatavá, lahodně křupavá kůrka. Jakmile máme kůrku vypečenou, hned uvidíme, do jaké míry jsou prsa propečená. Pak do pánve přidáme trochu másla se solí, maso několikrát přelijeme výpekem a zpěněným máslem, aby se prsa plně zatáhla. Poté je přeložíme a necháme odpočinout při teplotě 65 °C tak, aby středová teplota v mase dosáhla 58 °C. Tuto teplotu zkontrolujeme i pomocí teploměru, který vpíchneme do jádra 150 g 73,75 Kč masa. Pánev si ponecháme pro přípravu šťávy. Maso je tak připraveno ke krájení a servírování. 200 g 5,18 Kč • Příprava pyré (cca 40 minut): Oloupanou, na plátky nakrájenou bílou cibuli orestujeme na 1/2 másla 1g 0,52 Kč do změknutí. Poté přidáme tenké plátky oloupaných brambor s pastiňákem. Opět vše orestujeme a za20 g 2,08 Kč lijeme mlékem se smetanou tak, aby byly suroviny ponořeny. Vše osolíme a pozvolna vaříme doměkka. Měkkou zeleninu scedíme a tekutinu uchováme pro případnou úpravu konzistence. Poté vše rozmixujeCena za jednu porci** : me v mixéru do hladkého pyré a postupně zamixujeme i kostky studeného másla. Ty mu dodají jemnost, chuť a lesk. Vymixované pyré zchladíme a uchováme nebo ponecháme na teple pro servírování. • Příprava doplňků (cca 30 minut): Omyté brambory překrojíme na kusy a pečeme je na sucho na pečicím papíře v troubě při 170 °C do změknutí. Pak je přendáme do misky, osolíme a lehce prohodíme s máslem. Pršut nakrájíme na obdélníky, které v rozehřáté pánvi na sucho opečeme do zlatova. Lístky růžičkové kapusty zblanšírujeme v zeleninovém vývaru a ihned poté je vložíme do studené vody. Zachovají si tak výrazně zelenou barvu. Do pánve nalijeme olivový olej a řádně nahřejeme. Na oleji orestujeme lišky bez nálevu, přidáme lístky zblanšírované kapusty, směs osolíme, celé opatrně promícháme a ihned servírujeme. • Příprava šťávy (cca 8 minut): Z pánve slijeme přebytečný tuk, výpek zalijeme vývarem a kuřecím demi-glace. Vše svaříme na konzistenci sirupu s výraznou chutí. Pro zahuštění a zjemnění chuti postupně vmícháme kostičky vychlazeného másla spolu s nasekaným kerblíkem. • Servírování: Na nahřátý talíř naneseme pyré a roztáhneme jej kartou po talíři. Přiložíme ukrojené a osolené kačeří prso, pečený brambor, orestované lišky, opečený pršut a růžičkovou kapustu. Maso lehce podlijeme připravenou štávou, pokrm doplníme snítkou čerstvého kerblíku. 90,85 Kč archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH ZBOŽÍ NA OBJEDNÁVKU Kačeří prsa Barbarie 399,00458,85* 14 cF1420_01-16.indd 14 původ: Francie vakuově baleno bal.: cca 350 g cena za 1 kg 13,9015,99* Lišky ve slaném Pastiňák bal.: síť 5 kg cena za 1 kg 89,90103,39* nálevu bal.: 370 ml cena za 370 ml 27.8.14 17:15 archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Maso: Kačeří prsa Barbarie (Francie) chlazené Sůl Fleur de Sel Máslo 82 % Pyré: Pastiňák čerstvý Horeca Select Brambory, varný typ C Cibule bílá Mléko plnotučné Smetana 12 % Máslo 82 % Sůl Fleur de Sel Doplňky: Horeca Select Brambůrky lahůdkové Máslo 82 % Sůl Fleur de Sel Pršut bok chlazený Kapusta růžičková čerstvá Lišky ve slaném nálevu Zeleninový vývar, vlastní výroba Sůl Fleur de Sel Kerblík čerstvý Šťáva: Demi-glace kuřecí, vlastní výroba Vývar kuřecí, vlastní výroba Sůl Fleur de Sel Máslo 82 % ilustrativní. Ověřte si prosím archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny y uvedené v kalkulaci jsou j p sím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých pro jednotlivých ý surovin. Název položky