Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čestvé potraviny

Platnost od 10.9 .2014 do 23.9 .2014


Čestvé potraviny - strana 2










     

Čestvé potraviny - strana 2

PRO VŠECHNY, KTEŘÍ VIDÍ SPOJENÍ KVALITY S CHUTÍ 1) Hovězí zadní ořech 2) Hovězí zadní – Picanha • je řez pocházející ze zadní kýty • jde o řez s křehkým masem bez kosti, maso je libové a velmi výživné • vhodná příprava dušením nebo pečením, lze také nakrájet na plátky a grilovat • je řez pocházející z květové špičky • je to velmi chutný řez se silnou vrstvou tukového krytí, což masu dodává neskutečnou šťavnatost a pravou chuť masa • tento řez je nejvhodnější na grilování či pečení grain fed původ: Uruguay cena za 1 kg 149,00 389,00 ROZMANITOST ŘEZŮ c 8) Ball tip – špička ořechu • je řez pocházející z ořechu • je to řez o průměrné váze 1–1,5 kg, který se vyznačuje výraznou chutí masa • vhodná příprava dušením nebo pečením 229,00 263,35* 7) Hovězí hrudí bez kosti archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH • Brisket pochází z hrudí zvířete a řadí se mezi 9 základních řezů • jde o maso tužší konzistence, a to z důvodu výskytu pojících blan • proto musí být maso řádně připravené, například vařením či pečením • vhodné také na přípravu náplní do tortill či na nudličky 447,35* Za krkem blízko prvního žebra začíná steaková zóna pokračující j podél celých zad až ke kýtě. Kuchaři mají při přípravě steakových variací opravdu široký výběr. Třídění mas je v každé evropské zemi trochu jiné a liší se i od dělení amerického. Jedna z důležitých vlastností masa je mramorování, tuk rozptýlený mezi vlákny je nositelem chuti i zdrojem křehkosti. i Hovězí maso je nejlepší vyzrálé, zraje a křehne ve vakuu až 120 dní. 204,00 234,60* 2 cF1420_01-16.indd 2 původ: Austrálie cena za 1 kg 419,00 481,85* 4) Chuck flap d • je řez pocházející z Chuck rollu • jde o maso s vysokým stupněm mramorování • vhodná příprava ve formě grilování v celku a následného plátkování, lze také použít k přípravě soté e h f g původ: USA cena za 1 kg 309,00 355,35* 6) Hovězí zadní – Top blade 5) Chuck tender • pochází z plece zvířete • jde o velmi šťavnaté maso plné chuti, ale poněkud tužší konzistence • tento řez masa je vhodný na pečení, ale i na gril nebo k přípravě soté • neboli kulatá plec je část hovězí plece, která se také nazývá falešná svíčková • je to maso s jemným tukovým žilkováním, které je vhodné na přípravu omáček, na dušení, pečení v celku, ale například i na steaky • tender znamená jemný, svou jemností připomíná „Tenderloin“, neboli svíčkovou původ: Austrálie cena za 1 kg původ: USA cena za 1 kg • pochází ze svalu v oblasti krku zvířete • vhodná příprava především dušením nebo pomalým vařením, výsledkem je velmi jemné maso s výraznou šťavnatou chutí • z plemene Wagyu, stupeň mramorování: 3/5 původ: Austrálie cena za 1 kg 171,35* původ: USA cena za 1 kg 3) Hovězí přední bez kosti – Chuck roll 168,90 194,24* původ: Austrálie cena za 1 kg 175,00 201,25* Skupina METRO, jejíž součástí je i MAKRO Cash & Carry ČR, slaví letos 50. výročí založení. Slavte s námi! 27.8.14 17:03