Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Sýry

Platnost od 10.9 .2014 do 7.10 .2014


Sýry - strana 14










     

Sýry - strana 14

Fr a n c i e – P r o v e n c e & P y r é n n é e s Rocamadour A. O. C. Banon A. O. P. • měkký sýr z kozího mléka • bal.: 105 g • cena za 105 g • měkký sýr zabalený v kaštanovém listu • bal.: 100 g • cena za 100 g 97,90 112, 59* 134,90 155, 14* Tomme Brebis-Chèvre Basque d’Argental • polotvrdý sýr • bal.: 200 g • cena za 200 g • polotvrdý zrající sýr • bal.: 140 g • cena za 140 g 112,90 129, 104,90 120, 64* 84* PROVENCE & PYRÉNNÉES (Pyreneje) Ž ádný z  francouzských regionů nemůže konkurovat půvabu a  rozmanitosti Provence, která leží na  jihu země na  proslulém Azurovém pobřeží. Na severu oblasti najdete rozsáhlá levandulová pole, východní část v  okolí Avignonu poskytuje ideální podmínky pro pěstování ovoce a zeleniny a v jižní části se skvěle daří citrusům. Nesmírné kulinární bohatství řadí Provence mezi nejvýznamnější producenty ovoce, zeleniny a bylinek ve Francii. Vyhlášený je zdejší olivový olej, med, lanýže, uzeniny, vína a  také měkké sýry z kozího mléka. Základem provensálské kuchyně jsou čerstvé suroviny, které jsou zpracovávány s typickým francouzským šarmem, aby jejich chuť co nejlépe vynikla. Na  západ od  Provence podél Středozemního moře směrem ke Španělsku stojí mohutné Pyreneje, které jsou přirozenou hranicí mezi oběma zeměmi. Horská oblast má své specifické mikroklima a  na  místních svazích se pasou početná stáda skotu, koz a ovcí. Ve výrobě lokálních sýrových specialit převažují výrobky z ovčího mléka, především pak tvrdé a polotvrdé sýry, které svou specifickou chuť a  výrazné aroma získávají během zrání ve sklepích či skalních jeskyních. Capitoul Baskeriu pur Brebis Capitoul Tomme Noire • bal.: 180 g • cena za 180 g • bal.: 200 g • cena za 200 g 87,90 101, 58,90 67, 09* 74* BASKERIU PUR BREBIS archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH Baskeriu pur Brebis je tvrdý sýr vyrobený výhradně z pasterovaného ovčího mléka, pochází z Baskicka na pomezí Francie a Španělska a zraje asi 6 měsíců. Jeho výrazná pikantní chuť s ořechovými tóny evokuje sílu a volnost horské přírody Pyrenejí. 14 cE1420_12-21.indd 14 SÝRY 28.8.14 13:39