Aktuálníletáky.cz   

Globus leták - aktuální akční letáky Globusu : Naše noviny

Platnost od 11.9 .2014 do 17.9 .2014


Naše noviny - strana 9










     

Naše noviny - strana 9

Pultový prodej GRILOVANÉ ČERSTVÉ RYBY připomenou každému, kdo sedí u svého zahradního grilu, atmosféru léta a dovolených. Grilované ryby jsou i v létě velmi lehkým a skvěle stravitelným pokrmem. Často se při grilování ryb používají bylinky, rybí maso velmi dobře přejímá jejich chuť a vůni. Pokud používáte klasické grilovací koření nebo marinády, je třeba být opatrný, abychom jemnou chuť grilované ryby nezastínili příliš výraznými přísadami. Ke grilování jsou vhodné prakticky všechny ryby s pevnější strukturou masa. Při nákupu sledujte čerstvost ryb dle několika kritérií. Čerstvé ryby mají mít jasné lesknoucí se oči, světle červené žábry a povrch by neměl být oschlý. Pražma královská má málo kostí a pevné, bílé maso. Díky mírně tučnějšímu masu jsou pražmy ideální i na gril 100 g 39,90 Připraveno na gril! 32, 90 36, 90 Pražma - rozmarýn, šalvěj, meduňka Sumec filet jedná se o velmi lahodné maso a díky vyššímu obsahu tuku je krásně šťavnaté, filety jsou bez kostí 100 g 29, 90 100 g 17,90 Loupané řezy ze slanečků 100 g 36,90 29, 90 39,90 Připraveno na gril! Makrela je velmi rychle plovoucí dravá ryba, její maso dokáže výborně vstřebat aroma použitého koření nebo čerstvých bylinek 100 g 29, 90 Recept: Makrela s bylinkovým máslem Ingredience: Sumec filety, citrónová šťáva, sůl, olivový olej, mouka, vejce, sezamová semínka. Postup: Filety osolíme a jemně pokapeme citrónovou šťávou. Sezamová semínka na teflonové pánvi do zlatova opražíme. Filety jemně obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích a nakonec v opražených sezamových semínkách. Pozvolna opékáme na pánvi nebo na grilu.Takto upravenou rybu podáváme s rukolou a svěžím jogurtovým dresinkem. Jako příloha se výborně hodí basmati rýže, kuskus nebo čerstvé pečivo. 12,90 je bez kostí a bez kůže, má nízký obsah tuku a vyznačuje se velmi jemnou chutí 100 g Špíz - okoun nilský Rustikal Recept: Sumec v sezamové krustě Sleďové filety v remuládě Okoun nilský filet 13,90 18,90 Ingredience: Středně velké, celé a vykuchané makrely, cibule, stroužek česneku, máslo, citronová šťáva, jemně nasekaný kopr, mletý pepř a sůl. Postup: Makrely omyjeme, osušíme. Rybám opatrně nařízneme z obou stran kůži a to několika šikmými řezy. Uvnitř a na povrchu osolme. Oloupanou cibuli velmi jemně nasekáme, česnek prolisujeme.V misce smícháme rozpuštěné máslo, cibuli, česnek, nasekaný kopr, mletý pepř a trochu citrónové šťávy. Makrely poté grilujeme nebo pozvolna opékáme na pánvi a během tepelné úpravy často potíráme připravenou směsí. Jako hlavní přílohu podáváme pečivo nebo pečené brambory. Doplnit můžete i zeleninovou přílohou nebo lehkým letním salátem. Rybí pepřenky 100 g 9,90 Makrela uzená 100 g 10,90 9