Aktuálníletáky.cz   

Akční­ leták Kaufland : Oblečení, domácí potřeby

Platnost od 18.9 .2014 do 24.9 .2014


Oblečení, domácí potřeby - strana 33










     

Oblečení, domácí potřeby - strana 33

RECEPTY lilek! Pár krásných chvilek – na talíři Penne s lilkem, cizrnou a koriandrem Potřebujeme: • velkou špetku celého šafránu • 450 ml horkého zeleninového vývaru • 2 lžíce olivového oleje • 1 velkou cibuli, nakrájenou nahrubo • 1 lžičku římského kmínu, podrceného • 350 g lilku, nakrájeného na kostky • 1 velkou červenou papriku, zbavenou semen a nakrájenou nadrobno • 400 g krájených rajčat s česnekem z konzervy • 1 lžičku mleté skořice • 1 svazek čerstvé nati koriandru, lístky a stonky nakrájené odděleně nahrubo • 400 g cizrny z konzervy, scezené a propláchnuté • 300 g těstovin penne (trubiček se šikmými konci) • harissu nebo chilli omáčku na dochucení • sůl a pepř Postup: Šafrán opražíme v  suché pánvi na  středním ohni, aby se rozvoněl (asi 20–30 sekund), dáme do misky a rozemneme mezi prsty. Přidáme 2–3 lžíce horkého vývaru a odložíme. Ve velkém rendlíku rozehřejeme olej a cibuli v něm opékáme 5–6 minut dozlatova. Přidáme římský kmín a  opékáme 20–30 sekund, potom vmícháme lilek, papriku, rajčata, skořici, stonky koriandru, šafrán ve  vývaru a  zbývající vývar. Přiklopíme a  vaříme 20 minut. Do  rendlíku přidáme cizrnu a podle chuti osolíme a opepříme. Omáčku vaříme 5 minut bez pokličky. Měla by mírně zhoustnout. Ve  velkém hrnci přivedeme k  varu vodu a  osolíme ji. Přidáme těstoviny, znovu přivedeme k varu a vaříme 8–10 minut tak, aby byly při rozkousnutí uprostřed ještě pevné (al dente). Scedíme je a vrátíme do hrnce. Přidáme omáčku a polovinu koriandrových listů, promícháme, rozdělíme na talíře, ozdobíme zbývajícím koriandrem a podáváme. Na dochucení můžeme použít harissu nebo chilli omáčku. Pramen a foto: Snadné těstoviny, Nakladatelství SLOVART Ratatouille – zeleninový hrnec Potřebujeme: • 4 rajčata • 2 lžíce olivového oleje • 1 velkou cibuli, nakrájenou na kostičky • 1 červenou papriku, nakrájenou na kostky • 1 žlutou papriku, nakrájenou na kostky • 1 lilek, nakrájený na kostky • 2 cukety, nakrájené na kostky • 1 lžíci rajčatového protlaku • 1/2 lžíce cukru • 1 bobkový list • 3 snítky tymiánu • 2 snítky bazalky • 1 stroužek česneku, prolisovaný • 1 lžíci petrželky, nakrájené Lilek naleznete tento víkend za skvělou cenu ve svém Kauflandu! RECEPT Postup: Na každém rajčeti nožem nařízneme kříž. Vodu přivedeme k varu, na 20 sekund do ní ponoříme rajčata (voda nesmí vařit), vyndáme, osušíme a  pomocí naříznutého křížku sloupneme slupku. Nakrájíme nahrubo. Na pánvi rozpálíme olej. Přidáme cibuli a na mírném ohni osmahneme 5 minut. Přidáme papriku a  za  stálého míchání dusíme 4 minuty. Vyjmeme z pánve a odložíme. Lilek osmahneme dohněda a vyjmeme jej z pánve. Poté dohněda osmahneme cuketu, vrátíme do pánve cibuli, papriku a lilek. Přimícháme rajčatový protlak a povaříme 2 minuty. Na závěr přidáme i rajčata, cukr, bobkový list, tymián a bazalku. Vše dobře promícháme, přiklopíme pokličkou a necháme 15 minut vařit. Vyjmeme bobkový list, tymián a bazalku. Smícháme česnek a petrželku, které přidáme do ratatouille až na poslední minutu. Zamícháme a podáváme. Pramen a foto: Skvělá chuť Francie, Nakladatelství PERFEKT