Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Káva, čaj

Platnost od 24.9 .2014 do 21.10 .2014


Káva, čaj - strana 5










     

Káva, čaj - strana 5

MLETÍ ZRNKOVÉ KÁVY R Segafredo Selezione Crema Segafredo Emozioni Segafredo Selezione Oro • zrnková káva • bal.: 1 kg • cena za 1 kg • zrnková káva • bal.: 1 kg • cena za 1 kg • zrnková káva • bal.: 1 kg • cena za 1 kg 255,00 293, 255,00 293, 255,00 293, 25* 25* 25* ůzné druhy přípravy kávy vyžadují odlišnou hrubost mletí. Jednoduchá poučka říká, že čím kratší čas stráví mletá káva během přípravy v  kontaktu s  horkou vodou, tím jemněji musí být namleta. Čím déle se bude káva louhovat, tím musí být hrubší. Český turek s jemně mletou kávou se logicky této poučce vymyká, ale hrubší kousky kávy nezůstávají pohromadě na  dně šálku a  mají tendenci se oddělovat a stoupat na hladinu, což požitku z kávy nepřidá. Nejhrubší káva je zapotřebí pro přípravu ve french pressu, kde se po zalití horkou vodou nechává louhovat 4 minuty. Nejjemnější práškově mletá káva patří do džezvy, kde sice chvilku pobyde, než se voda zahřeje, ale hlavní část přípravy spočívá v  rychlém, třikrát opakovaném vzkypění pěny těsně pod bodem varu. HRUBOST MLETÍ PODLE TYPU PŘÍPRAVY Vergnano • zrnková káva • 2 druhy • bal.: 1 kg • cena za 1 kg od 399,90 459, 89* Mokate Premium RIOBA Gold • zrnková káva • bal.: 1 kg • cena za 1 kg • zrnková káva • bal.: 1 kg • cena za 1 kg 119,00 136, 259,90 298, 85* french press, chemex, vakuum pot Střední mletí hrubší moka konvička, aeropress Střední mletí jemnější espresso, papírové filtry Jemné mletí český turek Práškové mletí džezva archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH Hrubé mletí 89* SKLADOVÁNÍ MLETÉ KÁVY Aby káva neztratila svoje autentické aroma, je potřeba ji umlít í až ž těsě ně před přípravou. Mletá káva na  vzduchu rychle oxiduje a  začíná ztrácet chuť už zhruba 15 minut po namletí. Mletá káva uzavřená bezprostředně po  namletí do  perfektně těsnicí nádoby a  uložená v  suchém, tmavém a chladnějším místě si udrží chuťové kvality i několik týdnů. Průmyslově vyráběné mleté kávy se prodávají ve  vakuově uzavřených sáčcích, což jejich životnost mnohonásobně zvyšuje. 5 cE1421_01-11.indd 5 9/10/14 1:31 PM