Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Čerstvé potraviny

Platnost od 24.9 .2014 do 7.10 .2014


Čerstvé potraviny - strana 14










     

Čerstvé potraviny - strana 14

Pečený zajíc po myslivecku se slaninovým trhancem Suroviny na 10 porcí: Zaječí hřbet: Zaječí hřbet mražený Slanina bez kůže Sůl Fleur de Sel Horeca Select Tymián čerstvý Trhanec: Horeca Select Anglická slanina Vejce Sůl kamenná Mléko polotučné 1,5 % Mouka polohrubá Smetanová omáčka: Mrkev Celer bulva Petržel kořenová Slanina bez kůže Horeca Select Cibule žlutá Kuřecí vývar, vlastní výroba Horeca Select Pepř černý, celý Horeca Select Nové koření, celé Horeca Select Bobkový list Aro Brusinky, kompot Horeca Select Smetana 30 % Víno bílé, suché Horeca Select Hořčice plnotučná Žampiony čerstvé Horeca Select Tymián čerstvý 3000 g 150 g 1 g 1 g 1 107,00 Kč 8,99 Kč 0,52 Kč 0,40 Kč 300 g 500 g 20 g 500 g 500 g 29,97 Kč 21,80 Kč 0,09 Kč 5,75 Kč 4,99 Kč 200 g 200 g 100 g 150 g 130 g 1500 g 1 g 1 g 0,5 g 200 g 100 g 200 g 30 g 250 g 1 g 1,58 Kč 3,58 Kč 2,09 Kč 8,99 Kč 2,07 Kč 38,87 Kč 0,35 Kč 0,41 Kč 0,62 Kč 18,39 Kč 6,69 Kč 26,64 Kč 0,57 Kč 13,98 Kč 0,40 Kč Obtížnost: Pracovní postup: 3h • Příprava masa (cca 120 minut): Část zaječích hřbetů vykostíme. Ty použijeme na minutkovou úpravu. U zbylých hřbetů dokonale očistíme kostičky, které obalíme alobalem, aby se během pečení nespálily. Vychlazenou slaninu nakrájíme na 2mm hranolky. Pravidelně jimi protkneme hřbety, a to tak, že tenkým nožem nařízneme maso po vlákně, abychom mohli vsunout hranolky slaniny. Poté maso zdrezírujeme (svážeme) provázkem, aby drželo pěkný tvar, lehce potřeme olejem a zprudka opečeme do zlatošedé barvy na pánvi. Následně osolíme, opepříme pepřem čerstvě namletým z mlýnku. Pánev i s hřbety podlijeme trochou vývaru, zredukujeme (odvaříme) a vše přeložíme do pekáče. Pečeme lehce podlité, přikryté v troubě vyhřáté na 160 °C asi 100 minut. Maso musí být měkké a šťavnaté. Vzniklý výpek použijeme na přípravu omáčky. • Příprava trhance (cca 20 minut): Pekáček na pečení trhance musí mít rovné a pevné dno. Vymažeme jej tukem a vysypeme moukou. Anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky a orestujeme na suché pánvi. Oddělíme žloutky od bílků. V misce rozmícháme mléko se žloutky, polohrubou moukou, osolíme a přidáme orestovanou, lehce vychladlou slaninu. Z bílků vyšleháme pevný sníh Cena za jednu porci** : a opatrně ho pomocí metly smícháme se žloutky. Vzniklou nadýchanou pěnovou hmotu pravidelně rozprostřeme do pekáčku, aby byla všude stejná vrstva. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 10 minut. Po upečení roztrháme korpus na kusy a udržujeme v teple. • Příprava omáčky (cca 40 minut): Očištěnou, omytou kořenovou zeleninu a cibuli (odděleně) nakrájíme na tenké plátky. Slaninu nakrájíme na kostičky. Připravíme si odvar z koření tak, že jej dáme do kastrůlku s vodou a vaříme 5 minut. Pak jej necháme ještě dál vyluhovat. V hrnci si roztavíme kostičky slaniny, přidáme plátky zeleniny a orestujeme vše do nahnědlé barvy. Pak přidáme plátky cibule a dále restujeme do nahnědlé barvy. Přidáme cukr, hořčici a necháme vše lehce zkaramelizovat. Orestovaný základ zalijeme bílým vínem, octem a necháme vše odvařit. Přidáme vývar, odvar z koření, vypečenou šťávu z masa, brusinky a ochutíme solí. Dusíme, dokud není zelenina úplně měkká a hladina šťávy není těsně nad zeleninovým základem. Pomocí mixéru rozmixujeme základ na jemné pyré. Konzistenci upravíme vývarem a smetanou. Přivedeme k varu, dochutíme solí, popřípadě citronovou šťávou, bílým vínem a přecedíme. Nakonec orestujeme žampiony na másle a vložíme je do hotové omáčky. • Příprava steaku (cca 30 minut): Vykostěný hřbet lehce potřeme olejem a promneme v rukou. Opečeme jej zprudka na suché pánvi tak, aby se povrch masa uzavřel. Pak přidáme vychlazené máslo, které osolíme a necháme na horké pánvi zhnědnout. Tímto hnědým máslem několikrát přelijeme vykostěný hřbet a ten následně přeložíme do vyhřáté trouby, kde jej dopékáme asi 3 minuty na 170 °C. Maso vyjmeme a necháme na místě teplém 65 °C asi 10 minut odležet. Mezitím si připravíme pokrm k servírování. • Servírování: Na levou stranu nahřátého talíře přeložíme kusy trhance, na pravou stranu nalijeme omáčku. Na tu položíme upečený zaječí hřbet spolu s minutkově upraveným ukrojeným špalíčkem zaječího hřbetu. Nakonec doplníme pokrm brusinkami a čerstvým tymiánem. MRAŽENÉ ZBOŽÍ NA OBJEDNÁVKU archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH DO VYPRODÁNÍ ZÁSOB 00 369, 424,35* 14 Zaječí hřbet s kostí původ: Argentina vakuově baleno cena za 1 kg 69,9080,39* Brusinky bal.: 760 g cena za 760 g 18,0020,70* Hořčice plnotučná bal.: 5 kg cena za 1 kg archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny y uvedené v kalkulaci jsou j ilustrativní. Ověřte si prosím p sím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých pro jednotlivých ý surovin. 130,47 Kč archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Název položky PR+CV_G cF1421_01-16.indd 14 10.9.14 12:23